Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. srpna 2020 19:24
Čas čtení 1:06
Adam Novosad

V Indii havarovalo letadlo se 191 cestujícími, rozlomilo se na dvě části. Z dráhy sklouzlo do údolí

NEWS
Uložit Uložené

Letadlo vezlo domů navrátilce z Dubaje.

Z Indie přišly smutné zprávy. Na přistávací dráze letiště ve městě Kalikat havarovalo letadlo společnosti Air India Express, které kvůli špatným povětrnostním podmínkám a silnému dešti nezvládlo přistát, sklouzlo z dráhy a po pádu do údolí skončilo rozlomené na dvě části, informuje BBC.

Úvodní zprávy z místa nehody hlásily množství zraněných, ale z letadla, na jehož palubě letělo 191 pasažérů, měla naštěstí většina cestujících nehodu přežít.

Stroj letěl do města Kalikat z Dubaje ve Spojených arabských emirátech a předtím nehlásil žádné technické problémy, a tak zatím vyšetřovatelé pracují převážně s verzí, že nehodu mělo zapříčinit počasí a špatná viditelnost.

Z místa nehody začali záchranáři odvážet množství zraněných, přičemž v této chvíli hlásí dva mrtvé. O život měl přijít i samotný pilot letadla. V nemocnicích by se zatím mělo nacházet více než 35 cestujících, kterým tvrdé přistání a náraz Boeingu 737 způsobil lehké, ale i vážnější zranění.

Stroj přitom z Dubaje vezl zpět domů navrátilců, kteří ve Spojených arabských emirátech zůstali uvězněni po začátku pandemie koronaviru. Letadlo v tomto případě provozovala indická vláda.

Domů
Sdílet
Diskuse