Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. srpna 2020 13:39
Čas čtení 1:30
Vojtěch Vanda

Ruský diplomat v Česku nelegálně nakupoval speciální náboje do odstřelovací pušky, díky imunitě je už v Rusku

NEWS ČESKO
Uložit Uložené

Server iROZHLAS.cz informoval o zatčení ruského diplomata, který si v Říčanech nakupoval speciální střelivo. Díky diplomatické imunitě byl krátce po zatčení propuštěn.

Policisté zadrželi civilního zaměstnance vojenské sekce ruské ambasády v Praze při nelegálním nákupu speciálního střeliva do odstřelovacích pušek. Informaci získal Radiožurnál s odkazem na čtyři nezávislé zdroje z nejvyšších pater českých tajných služeb, bezpečnostních složek a  diplomacie.

Akce se odehrála ve čtvrtek 25. června v Říčanech, avšak hned po zadržení musela zásahová jednotka diplomata pustit. Ten následně odletěl do Ruska. Informuje iROZHLAS.cz.

Doporučeno
Babiš chce zkrátit povinnou karanténu na 10 dní Babiš chce zkrátit povinnou karanténu na 10 dní 14. srpna 2020 11:19

Ruský diplomat kupoval od překupníka speciální munici, finské náboje Lapua, které se dají koupit pouze u licencovaného obchodníka. K čemu tyto náboje potřeboval, není jasné. Střelivo muselo pro něj být ale důležité. Vzhledem k tomu, že jej chtěl koupit nelegálně na parkovišti, pravděpodobně tušil, že by jej při zjištění této skutečnosti čekal trest. A ten v Česku může být odnětí svobody až na pět let.

Domů
Sdílet
Diskuse