Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. srpna 2020 12:08
Čas čtení 1:22
Ondřej Jarůšek

Silné bouřky v Česku připravily o elektřinu 17 000 domácností. Další bouře dorazí i v neděli

NEWS
Uložit Uložené

Podívej se na následky pátečních bouřky.

V noci z pátku na sobotu zasáhly části České republiky silné bouřky, které za sebou zanechaly nemalé následky – popadané stromy, požáry i výpadky elektřiny. V jižních a středních Čechách a na Plzeňsku se bez proudu podle serveru iRozhlas ocitlo až 17 tisíc domácností. Dodávky elektřiny byly později obnoveny.

Doporučeno
Kdo je Alexandr Lukašenko? Kdo je Alexandr Lukašenko? 27. srpna 2020 10:07

Řadu případů museli řešit také hasiči ve středních Čechách, kteří před desátou hodinou večer vyjížděli k přibližně 70 případům„Celkem 13 případů jsme řešili v Praze včera večer do dnešního rána kvůli bouřce. Jednalo se o popadané stromy a větve na komunikace a zaparkovaná vozidla,“ uvedli pražští hasiči na Twitteru.

Silná bouřka způsobila také požár stodoly v Lázních Toušeň. Tu podle všeho zachvátily plameny po úderu blesku. Na místo bylo přivoláno 22 jednotek. Zasahující hasiči z místa pořídily několik záběrů, na kterých je vidět, jak se z objektu valí hustý dým. 

Další bouře by do Česka měly dorazit již brzy. Během soboty platí výstraha pro Olomoucký kraj, Moravskoslezský kraj a část Jihomoravského kraje. V neděli dorazí bouřky na východ Česka, dále na Vysočinu, Pardubicko, zasaženy budou části jižních a středních Čech a připravit by se měli i lidé na Královéhradecku.

„V neděli od odpoledne se budou zejména na východě vyskytovat místy i velmi silné bouřky. Pravděpodobná je i tvorba supercel, doprovázených přívalovými srážkami s úhrny kolem 50 mm, velkými kroupami a nárazy větru 20 až 30 m/s (70 až 110 km/h),“ informoval Český hydrometeorologický ústav na twitterovém účtu.

Domů
Sdílet
Diskuse