Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. srpna 2020 11:11
Čas čtení 1:06
Adam Novosad

Muži si zaslouží vydělat více peněz než ženy, prohlásil kdysi Djoković. Nyní zakládá čistě mužskou hráčskou asociaci

NEWS RAFAEL NADAL TENIS
Uložit Uložené

Srbský tenista se rozhodl odtrhnout od současné hráčské asociace.

Novak Djoković se rozhodl odtrhnout od současného hráčského svazu, který stojí za největšími turnaji ve světě tenisu, a založil vlastní hráčskou asociaci Professional Tennis Players Association (PTPA) společně s Kanaďanem Vaskem Pospisilem, upozorňuje Sky Sports.

Djokovič je v současnosti součástí dvanáctičlenného ATP Player Council, který funguje jako poradní hráčský orgán organizace Asociace tenisových profesionálů (ATP).

Djokovič za svou aktivitu schytal kritiku od Rafaela Nadala, Rogera Federera i Andyho Murraye. Všichni tři prohlásili, že momentálně nevidí důvod k tříštění sil, které zastupují hráčské zájmy ve světě tenisu, a nezamlouvá se jim ani vyloučení žen z asociace.

Tři hvězdná jména požádala Djokoviće, aby se soustředil na jednotu v tenise namísto zakládání vlastní asociace.

Světová jednička přitom v roce 2016 prohlásila, že muži by si v tenise zasloužili vydělávat více než ženy. Odmítla tak volání po celkovém sjednocení výher v mužském a ženském tenise. Djoković argumentoval, že muži přilákají více diváků a prodají více lístků, a tak musí zabojovat, aby si z pomyslného koláče odkrojili více než ženy.

Domů
Sdílet
Diskuse