Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. září 2020 15:25
Čas čtení 1:02
Daniel Kopejska

VIDEO: Mladíci v Praze sjížděli s elektrickými koloběžkami do Vltavy. Zřejmě budou platit vysokou finanční náhradu

NEWS
Uložit Uložené

Dvojice polonahých jezdců se proháněla po pražské náplavce, svou jízdu zakončili pádem do Vltavy.

Koloběžky na vypůjčení jsou v Praze často terčem teroru. Avšak občasná skopnutá koloběžka na zemi je nic oproti kousku, který předvedli dva skokani na náplavce. Vypůjčili si Lime koloběžky a namířili si to rovnou do Vltavy. Let nebyl příliš dlouhý a koloběžky zmizely i s jezdci pod hladinou, jen to žbluňklo. Prý se nejednalo o cizince. O bizarním incidentu informují Lidovky.

Společnost Lime událost okomentovala tak, že se samozřejmě setkávají s případy vandalismu na jejich koloběžky. Takto extrémní je však výjimkou. Praha je podle nich místo s největší koncentrací případů agrese vůči koloběžkám. Případ na Twitteru rozvířil spoustu debat, většinou lidé komentují fakt, že půjčovací věci nefungují a nikdy prý fungovat ani nemůžou, lidé totiž ničí to, co není jejich.

Lime nyní musí koloběžky vytahovat. Jsou také poškozeny elektrické části koloběžek. Mladíci jsou nyní trestně stíháni a bude po nich vymáhána finanční náhrada. Podle webu Lime se může takový vandalismus pěkně prodražit. K poškození se vyjadřují tak, že pokud koloběžku dotyčný vrátí v jiném stavu, než si jí původně půjčil, nebo jí schválně či omylem poškodí, tak bude platit pokutu. Pokuta je 600 dolarů za kola, 2 000 dolarů za elektrická kola a 1 500 dolarů za koloběžky.

Serveru Lidovky.cz provozní ředitel Lime Ondřej Široký řekl: „V každém takovém případě aktivně spolupracujeme s policií a snažíme se pachatele vypátrat. Uplatňujeme náhradu škody spolu s případným potrestáním za spáchaný přečin. Určitě nechceme, aby se nám takové případy rozmohly a vyskytovaly se ve větší míře. Vandalismus je pro nás nepřijatelný a děláme vše proto, abychom mu zamezili nebo ho odstranili.“

Domů
Sdílet
Diskuse