Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. září 2020 12:25
Čas čtení 0:48
Daniel Kopejska

Praha projednává úplný zákaz hracích automatů

NEWS
Uložit Uložené

Radní momentálně probírají celoplošný zákaz herních automatů v Praze.

V Praze už od roku 2016 platí zákaz heren (provozovny označené jako kasina mohou nadále fungovat). Samotné herní automaty ale zakázané nejsou. Nyní se projednává celoplošné zrušení automatů. Některé městské části plošný zákaz automatů kritizují. Aby vešla vyhláška v platnost, musí jí schválit radní a poté i zastupitelé. Do herních automatů se na Twitteru opřel i starosta Prahy 7 Jan Čižinský.

Stěžejním bodem vyhlášky je fakt, že se vztahuje pouze na technické hry. To znamená, že hry „živé“ by stále ve vybraných kasínech byly povolené. Technické a videoloterijní však nikoliv. Ty jsou totiž podle města Prahy ty nejvíce rizikové. Úplný zákaz hazardu by poté měl platit ve 41 městských částech z 57. 

Odmítnutí přišlo například z radnice Prahy 1. Ve stanovisku radnice stojí, že k zákazu automatů v kasinech radnice není žádný důvod, protože tyto podniky navštěvují ve většině zajištění zahraniční hosté, kteří nezpůsobují nepořádek na ulicích, jako tomu bylo v případě hráčů z heren. 

Zákon o hernách se každoročně novelizuje a jen za minulý uplynulý rok bylo zrušeno nebo ukončeno přes 30 heren na území hlavního města. 

Domů
Sdílet
Diskuse