Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. září 2020 10:54
Čas čtení 0:40
Daniel Kopejska

VIDEO: „Roušky dolu!“ rapovala dívka na Staroměstském náměstí

NEWS
Uložit Uložené

Na demonstraci „NE rouškám“ obohatila demonstranty dívka rapovou freestyle show na téma, proč by lidé neměli nosit roušku.

Trend demonstrací proti nošení roušek se rychle šíří, nejdříve se takto ohrazovali občané USA, kteří se dožadovali svého práva na volná ústa a nos. Netrvalo dlouho a proti rouškám byla zorganizována i pražská demonstrace na Staroměstském náměstí, jejíž součástí byla i performance show umělkyně, která se rozhodla motivovat svoje spoluobčany k nenošení roušek svérázným způsobem. Rapováním. Jak jí to šlo, můžeš zhodnotit na vlastní nebezpečí sám. Dočkáme se prvoplánových rýmů jako „roušky dolu, jsme v tom spolu“ nebo ohyzdností jako „sundej masku, nedej svoji duši v sázku.“

Podobně se proti rouškám ohradil například i raper Sensey, který s Dorianem plánují demonstraci a pochod z Václavského náměstí na Letnou. Reagují tak na zákaz vnitřních akcí nad 10 osob. Tento zákaz vešel v platnost 18. září. 

Doporučeno
Yzomandias, Nik Tendo a další čeští rapeři se bouří proti zákazu vnitřních akcí. Sensey a Dorian plánují v Praze demonstraci Yzomandias, Nik Tendo a další čeští rapeři se bouří proti zákazu vnitřních akcí. Sensey a Dorian plánují v Praze demonstraci 16. září 2020 19:55

VIDEO: „Roušky dolu!“ Rapovala dívka na Staroměstském námestí
Zdroj: instagram.com/senseybratan

Podobná alarmující scéna se odehrála také v americkém Utahu, kde američtí občané demonstrovali za svoje práva a odmítali nosit roušky. Jedna z demonstrujících přirovnala své utrpení k případu George Floyda, prý také nemůže dýchat. 

Domů
Sdílet
Diskuse