Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. září 2020 13:00
Čas čtení 0:48
Daniel Kopejska

Šestnáctiletý Grygar přestupuje z Baníku do Interu Milán

ZAJÍMAVOSTI GOLF
Uložit Uložené

Ostravský odchovanec Samuel Grygar je novou akvizicí milánských Nerazzurri. Tuzemsko tak přichází o velký mládežnický talent.

Odchovanec Baníku Ostrava, šestnáctiletý Samuel Grygar, míří do Itálie. Ještě v září se stihne zapojit do věhlasného italského týmu Inter Milán. Pro výchovu mladých hráčů v Česku je to velký úspěch. Mohla by to být předzvěst toho, že se v tuzemsku opět začínají vychovávat hráči pro zahraniční fotbal. Takový přestup je pro ostravský klub velmi výjimečný. O transferu informuje Baník na svých stránkách.

Grygar bude nastupovat v mládežnickém týmu. Bude zde trénovat a jistě se pokusí svým potenciálem přesvědčit trenéra, že si zaslouží časem místo v A týmu. Tam by se mohl potkat třeba se Slovákem Milanem Škriniarem. V minulosti se cestou do Interu v mládí vydali třeba Milan Jirásek a Marek Kysela, ale za jeho A tým si nikdy nezahráli.

Doporučeno
Barcelona, Monaco nebo milánský Inter? Vybrali jsme nejkrásnější fotbalové dresy pro sezónu 2020/2021 Barcelona, Monaco nebo milánský Inter? Vybrali jsme nejkrásnější fotbalové dresy pro sezónu 2020/2021 29. července 2020 11:32

„Je to svým způsobem ocenění práce všech trenérů v naší akademii a současně snad i výzva pro ostatní kluky, že z Baníku může vést cesta na tak renomovanou adresu. Hráče jsme měli pod smlouvou, ale bylo by nesmyslné mu v odchodu bránit. I touha hráče vyzkoušet si takové angažmá je zcela pochopitelná,“ řekl k situaci výkonný ředitel FC Baník Ostrava Michal Bělák.

Domů
Sdílet
Diskuse