Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. září 2020 18:33
Čas čtení 0:32
Adam Smeták

Do dnešního večera přibylo 1 657 nově nakažených. V Praze nárůst zpomalil

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Dnešní hodnoty se opět blíží rekordním číslům.

Do šesté hodiny večer bylo za pátek v Česku nově identifikováno 1 657 osob nakažených koronavirem. Jde o 371 osob více, než bylo identifikováno do včerejší večerní aktualizace. Vyplývá to z dat, které uveřejnilo Ministerstvo zdravotnictví na svém webu.

V Česku je momentálně 31 427 aktivních případů nákazy a 670 hospitalizovaných osob. Z toho se jich 131 nachází v těžkém stavu. Jde o oficiální údaje. Nicméně, na tiskové konferenci nový ministr zdravotnictví Roman Prymula uvedl, že je v nemocnicích aktuálně 740 osob. 

Doporučeno
Pražský klub vymyslel, jak se vyhnout omezení otevírací doby. Bude se v něm natáčet film Pražský klub vymyslel, jak se vyhnout omezení otevírací doby. Bude se v něm natáčet film 25. září 2020 10:29

Počet osob s COVID‑19 přepočtený na 100 000 obyvatel
Počet osob s COVID‑19 přepočtený na 100 000 obyvatel Zdroj: Ministerstvo zdravotnictví ČR

Nejvíce zasaženým regionem zůstává Praha. Ta ale hlásí pokles nárůstu v počtu nových případů. Dle posledních výsledků laboratorních testů bylo za dnešek registrováno 485 nově potvrzených případů onemocnění Covid-19. Za čtvrtek to bylo 601 nových případů. Informuje o tom Hygienická stanice hl. města Prahy.

Nadále platí, že nejdůležitější je PREVENCE.

Stáhni si aplikaci eRouška, která pomáhá hygienikům trasovat nové případy. 
Seznam všech aktuálně platných opatření najdeš ZDE.
Domů
Sdílet
Diskuse