Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. září 2020 12:11
Čas čtení 0:38
Tereza Šnajdrová

Angela Merkel varuje Německo: Čeká nás nejtěžší fáze

NEWS KORONAVIRUS NĚMECKO
Uložit Uložené

Na středečním projevu kancléřka Angela Merkel varovala občany před nejtěžší fází, která podle ní přijde v následujících měsících.

Německá kancléřka Angela Merkel podle Novinek ve středu dopoledne varovala své spoluobčany s tím, že nejhorší fáze teprve přijde. Podle jejích slov se Německo vrátí do normálního života až po překonání krize vyvolané šířením nového koronaviru. Spolková země zatím pandemii zvládá celkem dobře, ale v následujících několika měsících přijde náročná a obtížně zvládnutelná fáze.

Doporučeno
Německo zařadilo s okamžitou platností celé Česko na seznam rizikových zemí Německo zařadilo s okamžitou platností celé Česko na seznam rizikových zemí 25. září 2020 17:33

Můžeme být hrdí na to, jak se Německo dosud z pandemie po ekonomické stránce dostalo,“ prohlásila Merkel a současně pochválila návrh rozpočtu pro rok 2021. „Spolkový rozpočet na rok 2021 pomáhá položit pevné základy pro budoucnost naší země,“ doplnila. Německo na příští rok počítá se schodkem přibližně 2,6 bilionu korun, avšak podle Merkel se jedná o nezbytný krok ke zvládnutí této těžké situace, se kterou se potýká celý svět.

Domů
Sdílet
Diskuse