Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. října 2020 13:45
Čas čtení 1:25
Vojtěch Vanda

ODS vyzvala vládu, aby požádala o důvěru. Jinak vyvolá hlasování sama

POLITIKA KORONAVIRUS ODS PETR FIALA
Uložit Uložené

Podle opoziční strany ODS vláda podcenila přípravu na druhou koronavirovou vlnu, a proto se chytá k dílčím krokům.

Včerejší tisková konference, na které vláda ohlásila nové restrikce, jež mají zabránit šíření koronaviru, vyvolala v řadách opoziční ODS nevoli. V úterý dopoledne proto svolala mimořádné předsednictvo strany, na němž se její členové shodli, že buď vláda sama po konci nouzového stavu požádá znovu Sněmovnu o důvěru, nebo ODS vyvolá hlasování o její nedůvěře. O situaci informovala strana na webových stránkách.

Doporučeno
Nové restrikce: Zákaz pití alkoholu na veřejnosti. Zavírají se všechny školy kromě mateřských, bary, restaurace i kluby Nové restrikce: Zákaz pití alkoholu na veřejnosti. Zavírají se všechny školy kromě mateřských, bary, restaurace i kluby 12. října 2020 21:57

O uspořádání mimořádného předsednictva včera informoval sám předseda ODS Petr Fiala. „Vláda, která není schopna včas a jednoznačně informovat svoje občany, je nebude schopna ani ochránit,“ napsal předseda Fiala na Twitter jako komentář ke „zmatené tiskové konferenci“ ze včerejšího večera.

Domů
Sdílet
Diskuse