Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. října 2020 8:00
Čas čtení 0:28
Ondřej Jarůšek

V Česku během státního svátku přibylo skoro 13 000 nakažených. Stále roste také počet obětí

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Podívej se na aktuální statistiky.

Během včerejšího dne, kdy si Česká republika připomínala Den vzniku samostatného československého státu, bylo prokázáno 12 977 případů nákazy novým typem koronaviru. To je nejvíce ve volném dni od začátku pandemie. Počet aktivních případů tak vzrostl na současných 174 965.

Doporučeno
Uznávaný lékař a nový ministr zdravotnictví Jan Blatný bránil rodičům navštěvovat jejich děti. Kdo je tento záhadný muž? Uznávaný lékař a nový ministr zdravotnictví Jan Blatný bránil rodičům navštěvovat jejich děti. Kdo je tento záhadný muž? 27. října 2020 18:09

Podle údajů ministerstva zdravotnictví je v nemocnicích hospitalizováno 6 624 pacientů s onemocněním covid-19. Každý den jich přitom přibývá po stovkách. 962 osob je ve vážném stavu.

Poslední týdny roste také počet obětí. Těch v úterý přibylo rekordních 146, za středu jich je zatím evidováno 74. Po aktualizaci se však velmi pravděpodobně počet zemřelých za včerejšek ještě zvýší.

Dnes by měl být prezidentem republiky do funkce jmenován nový ministr zdravotnictví Jan Blatný. Ten nahradí Romana Prymulu, kterého smetla aféra s noční návštěvou restaurace, která měla být dle bezpečnostních opatření zavřená.

Domů
Sdílet
Diskuse