Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. října 2020 18:09
Čas čtení 2:13
Tereza Šnajdrová

Uznávaný lékař a nový ministr zdravotnictví Jan Blatný bránil rodičům navštěvovat jejich děti. Kdo je tento záhadný muž?

POLITIKA KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Jan Blatný vystřídá ve funkci ministra zdravotnictví Romana Prymulu. Jaký příběh má tento uznávaný lékař a náměstek brněnské fakultní nemocnice?

Je tomu jenom měsíc a pár dní, co byl na post ministra zdravotnictví dosazen epidemiolog Roman Prymula. Kvůli noční schůzce, na kterou vyrazil minulý týden s předsedou hnutí ANO Jaroslavem Faltýnkem a porušil tak vládní nařízení, byl však nyní donucen rezignovat. Ve funkci by ho měl nahradit lékař a náměstek brněnské fakultní nemocnice Jan Blatný. Co o tomto záhadném muži víme?

Doporučeno
Novým ministrem zdravotnictví bude Jan Blatný Novým ministrem zdravotnictví bude Jan Blatný 27. října 2020 16:35

Uznávaný lékař a primář dětské hematologie

Blatný vystudoval všeobecné lékařství na Lékařské fakultě Masarykovy univerzity v Brně, kde nakonec také zůstal. V současné době působí jako primář dětské hematologie a náměstek pro pracoviště Dětské nemocnice. Podle ředitele FNB je Blatný vynikající lékař, který bude nemocnici sice chybět, ale určitě je správným člověkem pro funkci ministra zdravotnictví.

„Je to vynikající pediatr a náměstek pro Dětskou nemocnici. Samozřejmě je nyní situace velmi těžká pro kohokoliv, ale znám ho už 25 let, tak jsem přesvědčen, že pokud bude ministrem, bude to správný člověk," řekl pro Reflex. Nevadí prý ani to, že Blatný není epidemiolog, neboť současnou situaci lze prý označit za medicínský problém.  

Domů
Sdílet
Diskuse