Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. října 2020 18:51
Čas čtení 0:42
Adam Novosad

Ve Francii střílel útočník na kněze v kostele údajně z upilované brokovnice

NEWS
Uložit Uložené

Z Francie hlásí další útok na kostel, tentokrát se střílelo ze zbraně na kněze.

Neznámý útočník dvakrát vystřelil na ortodoxního kněze ve francouzském městě Lyon, když kněz zavíral kostel. Incident se odehrál kolem čtvrté hodiny odpoledne a kněz utrpěl vážná zranění. Zranění mají být natolik vážná, že ohrožují knězův život, píše BBC.

Péči mu přímo na místě museli poskytnout záchranáři rychlé zdravotní služby. Útočník mezitím z místa činu ujel a zatím se ho policistům nepodařilo dopadnout. Na kněze měl střílet z upilované brokovnice.

Identitu ortodoxního duchovního nezveřejnili, ale policejní zdroje informovaly, že by mělo jít o muže řecké národnosti. Francouzský ministr vnitra nejdříve na Twitteru oznámil, že v Lyonu probíhá bezpečnostní akce, ale nespecifikoval, proč se zásah provádí.

Zatím není jasné, zda je útok jakkoli spojen s útokem v Nice, kde před dvěma dny muž vešel do kostela, jedné ženě uřízl hlavu a zabil další dvě osoby.

Domů
Sdílet
Diskuse