Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. listopadu 2020 15:36
Čas čtení 1:07
Jakub Paulík

Donald Trump poprvé uznal, že Joe Biden vyhrál volby. Potom svá slova na Twitteru upravil

NEWS
Uložit Uložené

Twitter upozorňuje na jeho sporné výroky.

Volby nového prezidenta USA dopadly v neprospěch Donalda Trumpa, kterému se na rozdíl od Joea Bidena nepodařilo získat 270 volitelů. I když už mnozí političtí lídři blahopřáli Bidenovi k vítězství, Donald Trump demokraty nadále obviňuje z podvodu. V novém příspěvku na Twitteru však poprvé přiznal, že Joe Biden vyhrál volby.

Ihned na to ale zdůraznil, že je podle něj vyhrál díky tomu, že byly zmanipulované. Twitter přímo pod příspěvkem Donalda Trumpa upozornil, že jeho tvrzení je sporné. Žádné rozsáhlé manipulování s hlasy voličů ve prospěch Joea Bidena nebylo dosud prokázáno. Donald

Trump ani v tomto příspěvku kromě obviněni neposkytl žádné důkazy.

Doporučeno
Joe Biden – Co víme o novém prezidentovi USA? Joe Biden – Co víme o novém prezidentovi USA? 7. listopadu 2020 18:06

Trump tvrdí, že při hlasování chyběly volební pozorovatelé a jeden ze softwarů zfalšoval výsledky voleb. Podle sečtených hlasů měl Joe Biden získat 306 volitelů, zatímco Donald Trump 232. Právníci Donalda Trumpa podali několik žalob. Všechny z nich byly dosud zamítnuty.

Joe Biden a budoucí viceprezidentka Kamala Harris mezitím představili 4 nejdůležitější priority svého programu. Jde o rasovou rovnost, obnovu ekonomiky, boj proti pandemii koronaviru a klimatickým změnám.

Aktualizace: Když média začala psát o Trumpově přiznání Bidenovy výhry, svá slova poupravil a napsal, že Joe Biden vyhrál „pouze v očích fake news médií“ a ve skutečnosti výhru Bidena neuznal.

Domů
Sdílet
Diskuse