Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. listopadu 2020 11:41
Čas čtení 0:45
Adam Smeták

Babiš: Pokud virus porazíme, čeká nás nejlepší období v historii země

NEWS ANDREJ BABIŠ
Uložit Uložené

Premiér Babiš promluvil 17. listopadu k národu prostřednictvím krátkého videovzkazu.

Premiér Andrej Babiš v úterý na výročí sametové revoluce 17. listopadu 1989 uveřejnil na svých sociálních sítích video, ve kterém občanům přednesl krátké sdělení. Připomněl svůj loňský projev v Národním muzeu ke 30. výročí revoluce, za který mu sklonila poklonu i řada kritiků. 

Uvedl, že jej mrzí, že jsme kvůli viru kus nabyté svobody dočasně ztratili. „Můžeme si volat, ale blízkost druhého člověka nic nenahradí,“ uvedl k restriktivním opatřením, která osekala naše životy na cestu do práce, domů a do přírody. „Jsme v tom všichni společně,“ dodal.

Doporučeno
Účastník sametové revoluce: Mlátili nás obušky, ve kterých bylo olovo, pocit bezmoci byl hrozný. Jsem za to ale nesmírně rád Účastník sametové revoluce: Mlátili nás obušky, ve kterých bylo olovo, pocit bezmoci byl hrozný. Jsem za to ale nesmírně rád 17. listopadu 2019 10:15

V narážce na volby v USA řekl, že žijeme ve skvělé zemi, ve které známe vítěze voleb pár hodin po jejich konci. Prohlásil, že jsme na tom ekonomicky tak dobře, že i nyní máme skvělé ratingy. Hlavní očekávání listopadu 89 se podle něj naplnila. Máme svobodné volby, svobodu cestování a podnikání, svoboda slova. 

Očekávání se podle něj splnila nad očekávání. Jsme součástí NATO, jsme součástí EU. „Věřím,že až se nám podaří tento zákeřný virus porazit, čeká nás nejlepší období v historii naší země,“ uvedl dále premiér a poděkoval vojákům, hasičům, zdravotníkům, policistům i těm, kdo dodržují opatření. 

Uvedl, že je třeba se stejně jako v roce 89 spojit.

Domů
Sdílet
Diskuse