Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. prosince 2020 15:14
Čas čtení 1:08
Tereza Šnajdrová

Podle Rážové je návrat do čtvrtého stupně systému PES reálný, Hamáček je proti

NEWS JAN HAMÁČEK KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Na tom, jak postupovat při zhoršení koronavirové situace, se neshodne ani hlavní hygienička ČR Jarmila Rážová a ministr vnitra Jan Hamáček.

Jen jeden den po prvním velkém rozvolnění restrikcí začala v Česku stoupat nejen hodnota reprodukčního čísla R, ale také index rizika, kterým se řídí protiepidemický systém PES. Některé z tuzemských regionů již pár dní vykazují nárůst tohoto důležitého čísla, a proto se začíná mluvit o opětovném uzavření všech obchodů a restaurací. 

Hlavní hygienička Rážová Právu řekla, že návrat ke čtvrtému stupni systému PES je velmi reálný a ministr vnitra Jan Hamáček zase tvrdí, že zpřísnění teď není na stole a nemá smysl něco měnit po pěti dnech od rozvolnění.

Doporučeno
Kubek: Obětovat zdravotníky kvůli nákupům je zločin. Ministerstvo zdravotnictví nechává rozjet další vlnu pandemie Kubek: Obětovat zdravotníky kvůli nákupům je zločin. Ministerstvo zdravotnictví nechává rozjet další vlnu pandemie 7. prosince 2020 11:08
Domů
Sdílet
Diskuse