Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. ledna 2021 17:37
Čas čtení 0:50
Viktor Kniš

Zuzana Čaputová: Smrt Lučanského ve vazbě byla tragická a je třeba ji vyšetřit. Při jejím hodnocení je důležité držet se faktů

NEWS
Uložit Uložené

Zuzana Čaputová se vyjádřila k aktuální situaci. Komentovala vytvoření speciální komise slovenského ministerstva spravedlnosti, která má vyjasnit případ smrti Milana Lučanského.

Součástí komise slovenského ministerstva spravedlnosti, kterou vytvořila šéfka resortu ministryně Mária Kolíková, bude i prezidentský palác. Zuzana Čaputová se na sociální síti vyjádřila k aktuální situaci ve snaze uklidnit situaci. Smrt bývalého policejního prezidenta Milana Lučanského polarizuje veřejnost a je hnacím motorem pro konspirátory, na což upozorňuje i hlava státu.

„Jen s rozvahou dokážeme ubránit společnost před tím, aby ji v těžké chvíli ještě více rozdělovaly emoce do nepřátelských táborů. Zaznamenávám různé snahy zúročit tuto nešťastnou událost v něčí prospěch nebo neprospěch. Je důležité se obzvlášť nyní při jejím hodnocení držet faktů,“ upozorňuje prezidentka.

Doporučeno
V cele měl v den smrti palandu, telefonáty manželce odmítli. Slováci zveřejnili dokumenty o vazbě a sebevraždě Lučanského V cele měl v den smrti palandu, telefonáty manželce odmítli. Slováci zveřejnili dokumenty o vazbě a sebevraždě Lučanského 5. ledna 2021 8:24

Prezidentka také upozorňuje, že presumpce neviny má platit pro všechny. „Tak jako s presumpcí neviny přistupujeme ke všem obviněným, včetně pana Lučanského, se stejnou presumpcí a zdrženlivostí musíme přistupovat i ke všem spekulacím a závěrům vynášeným pouze na základě nálad veřejného mínění,“ dodává Zuzana Čaputová.

Domů
Sdílet
Diskuse