Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. ledna 2021 8:24
Čas čtení 3:34
Viktor Kniš

V cele měl v den smrti palandu, telefonáty manželce odmítli. Slováci zveřejnili dokumenty o vazbě a sebevraždě Lučanského

NEWS
Uložit Uložené

Ministerstvo spravedlnosti Slovenska zveřejnilo některé dokumenty, které souvisejí se smrtí bývalého policejního prezidenta Milana Lučanského v prešovském ústavu pro výkon vazby.

Ministerstvo spravedlnosti zveřejnilo dokumenty související se zraněním zesnulého bývalého slovenského policejního prezidenta Milana Lučanského. Týkají se posledních týdnů předtím, než spáchal sebevraždu.

V tomto článku si přečteš:
  • Proč byl Milan Lučanský v cele sám
  • Jak vypadalo osudné odpoledne 29. prosince 2020, kdy Milana Lučanského našli v cele č. 114
  • Co vyplývá z výpovědi samotného bývalého policejního prezidenta po prvním zranění 9. prosince 2020 a jak argumentoval o zranění oka
  • Proč nemohl Lučanský telefonovat s manželkou
  • Jak dementoval Sbor vězeňské a justiční stráže slova manželky Lučanského, která tvrdí, že jí nedovolili manipulovat s tělem v nemocnici

„Při výdeji večeře v čase cca 16:39 h. jsem za přítomnosti SSR npor. Luboše K. přes bufetové okénko vyzval jmenovaného k odebrání stravy. Jmenovaný ani na opakovanou výzvu nereagoval, přes bufetové okénko jsem viděl, že nehybně leží na posteli,“ píše se v úředním záznamu ze dne 29. prosince 2020 o dění v cele číslo 114.

Podle oficiálního záznamu byl Milan Lučanský umístěn do cely s palandou. V 16:46 přinesli během oživování defibrilátor a přibližně v 16:58 přijela záchranná služba. Do Fakultní nemocnice v Prešově převezli bývalého policejního prezidenta v 17:30. 

Doporučeno
Bývalý slovenský policejní prezident Milan Lučanský se chtěl údajně ve vazbě oběsit. Refresheru to potvrdily tři nezávislé zdroje Bývalý slovenský policejní prezident Milan Lučanský se chtěl údajně ve vazbě oběsit. Refresheru to potvrdily tři nezávislé zdroje 12. prosince 2020 14:07

Z úředních záznamů nevyplývá, jaký charakter zranění měl Milan Lučanský po tomto incidentu, podrobně však popisuje polohu, v jaké ho našli. Z popisu události vyplývá, že se obviněný pokusil ve vazbě o sebevraždu.

Domů
Sdílet
Diskuse