Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. ledna 2021 16:58
Čas čtení 0:30
Ondřej Jarůšek

Babiš: Rezervace na očkování funguje skvěle, Dzurillu navrhnu na státní vyznamenání

POLITIKA KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Premiér také uvedl, že vláda požádá o prodloužení nouzového stavu o dalších 30 dní.

Premiér Andrej Babiš řekl, že vládního zmocněnce pro IT Vladimíra Dzurillu navrhne na státní vyznamenání. Zaslouží si jej prý za skvělou práci, kterou odvedl na systému rezervace na očkování proti covidu-19. Tedy tom systému, který po pár minutách spadl a obejít jej levou zadní dokázal i 24letý student ze Zlína.

Doporučeno
24letý student se mohl registrovat k očkování mezi 80letými důchodci. Našel chybu v systému 24letý student se mohl registrovat k očkování mezi 80letými důchodci. Našel chybu v systému 16. ledna 2021 10:59

„Zaslouží si to a dělá skvělou práci, funguje to a není důvod stále kritizovat,“ dodal předseda vlády. Ten kritiku, která přichází i od expertů, odmítá a zprávy o problematickém startu systému označil za dezinformace. Registrace prý měly výpadek jen pár minut.

Premiér také uvedl, že vláda požádá Sněmovnu znovu o prodloužení nouzového stavu o dalších 30 dní. Současný stav nouze platí do 22. ledna a je na něj vázána celá řada protipandemických opatření. Rozhodovat by se o jeho prodloužení mělo v pondělí.

Domů
Sdílet
Diskuse