Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. ledna 2021 10:59
Čas čtení 1:18
Ondřej Jarůšek

24letý student se mohl registrovat k očkování mezi 80letými důchodci. Našel chybu v systému

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Chybu v registračním systému na očkování proti covidu-19 objevil mladý student asi za 15 minut.

Registrační systém pro zájemce o očkování proti novému koronaviru má za sebou poměrně krkolomný start. Nejenže v pátek ráno po pár minutách v důsledku velkého počtu návštěv webové stránky spadly, ale kromě toho se teprve 24letému studentovi Filipu Šedivému podařilo v systému najít chybu, díky které se mohl k očkování zaregistrovat i on, přestože se hlásit měli jen lidé nad 80 let.

Doporučeno
V Česku se k očkování zaregistrovalo přes 100 tisíc důchodců, termín dostalo necelých 9 tisíc V Česku se k očkování zaregistrovalo přes 100 tisíc důchodců, termín dostalo necelých 9 tisíc 16. ledna 2021 8:04

Filip je studentem softwarového inženýrství na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně a odhalení chyby mu zabralo asi jen 15 minut. O chatrnosti registračního systému informoval nejprve na svém twitterovém účtu, následně svůj postup blíže popsal pro server Novinky

Objevit takto zásadní chybu v systému pro něj prý bylo vcelku snadné. Přišel mu dokonce i ověřovací PIN a použít mohl rodné číslo, které odpovídá mladému člověku v jeho věku.

Domů
Sdílet
Diskuse