Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. ledna 2021 20:11
Čas čtení 1:31
Adam Novosad

Kůň s erekcí a chybějící chemie v sexuálních scénách. Daenerys v Game of Thrones původně nehrála Emilia Clarke

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Mnoho věrných fanoušků Game of Thrones nevědělo, co se skrývalo za první natočenou epizodou tohoto seriálu.

Emilia Clarke nebyla první volbou filmařů, když obsazovali postavu Daenerys Targaryen v seriálu Game of Thrones. Jen málokdo ví, že před počáteční epizodou, kterou nakonec HBO odvysílalo, se tvůrcům seriálu podařilo natočit prvotní verzi. Nelíbila se jim však souhra a chemie postav, a tak museli přistoupit k několika změnám. Jednou z nich bylo vyškrtnutí Tamzin Merchant, uvádí Entertainment Weekly.

V roce 2009 dostala mladičká 21letá herečka Tamzin Merchant příležitost zahrát si hlavní ženskou roli v prvním pokusu o adaptaci knih spisovatele George R.R. Martina. Merchant byla spolehlivou volbou, protože měla za sebou roli v seriálu Tudorovci, a tak měla do Game of Thrones typologicky perfektně zapadnout. Nestalo se tak.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Tamzin (@tamzinmerchant)

Merchant nyní poprvé promluvila o tom, co se na natáčení dělo. Prý měla od začátku poslouchat svůj instinkt, který jí říkal, aby roli nevzala. „Přemluvili mě nějací přesvědčiví lidé. Pak jsem se ocitla nahá a vystrašená v Maroku a na koni, který byl očividně mnohem vzrušenější, že tam je, než jsem byla já sama,“ vysvětluje herečka po letech.

Doporučeno
Únor nám v karanténě zpříjemní očekávané filmy od Netflixu a HBO. Uvidíme Toma Hankse, Zendayu či Toma a Jerryho Únor nám v karanténě zpříjemní očekávané filmy od Netflixu a HBO. Uvidíme Toma Hankse, Zendayu či Toma a Jerryho 29. ledna 2021 13:39

Nelíbila se jí ani svatební scéna, ve které si Jason Momoa alias Khal Drogo vezme Daenerys za ženu svérázným a brutálním způsobem. V původní verzi prý Merchant zažila mnohem jemnější scénu plnou svádění, což se nakonec filmařům nezdálo. „Jedno natáčení sexuální scény bylo přerušeno koněm, který měl erekci,“ píše Entertainment Weekly.

Tamzin Merchant podle vlastních slov nebyla dostatečně nadšená z role, která jí byla nabídnuta, a tak se do postavy Daenerys Targaryen nedokázala vžít. „Neměla jsem žádný trénink jako herečka, mám jen své instinkty,“ zopakovala a zdůraznila, že v Game of Thrones pro sebe nenašla vhodnou postavu. Na druhé straně pochválila Emilii Clarke za to, jak z Daenerys podle ní udělala ikonickou tvář.

Tvůrci seriálu prý byli smutní, že museli Merchant vyškrtnout, ale její scény prý nefungovaly. Chyběla jim chemie, spojení a porozumění, které Emilia Clarke našla prakticky okamžitě.

Merchant konstatovala, že kdyby roli Daenerys dostala, tak by dnes zřejmě byla zavřená ve zlaté kleci. „Neměla bych čas na to, abych dělala všechny věci, které má duše potřebuje dělat,“ zakončila s tím, že ničeho nelituje.

Prý jí jen občas přišlo směšné, když se vezla autobusem na nový casting do filmu či seriálu a autobus byl polepen tváří Emilie Clarke jako Daenerys.

Domů
Sdílet
Diskuse