Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. února 2021 14:01
Čas čtení 0:58
Vojtěch Vanda

Případ století: Francie je odpovědná za neúspěch v boji s globálním oteplováním, rozhodl pařížský správní soud

NEWS FRANCIE
Uložit Uložené

V rozsudku, který soud vydal, se píše, že shledal stát kvůli částečnému nedodržení cílů snižování skleníkových plynů odpovědným za globální oteplování.

Francie je odpovědná za neúspěch v boji s globálním oteplováním, stojí v rozsudku takzvaného „Případu století“, jenž připadl pařížskému státnímu soudu. Podle jeho mínění nese západoevropský stát za zhoršené klima odpovědnost vzhledem k tomu, že částečně nedodržel cíle, které si v rámci snižování skleníkových plynů stanovil. 

Doporučeno
Bestie z Východu přichází: Objeví se krutý mráz a silné sněžení, podle prognózy nejspíše zasáhne i Česko Bestie z Východu přichází: Objeví se krutý mráz a silné sněžení, podle prognózy nejspíše zasáhne i Česko 4. února 2021 11:42

Stát Francie byl v březnu 2019 zažalován čtyřmi nevládními sdruženími na ochranu životního prostředí Oxfam France, Notre Affaire à tous, Fondation pour la Nature et l'Homme a Greenpeace France kvůli nedostatečné ochraně životního prostředí. Ta žádala, aby vláda napravila nejen ekologické, ale také morální škody a odstranila nedostatky v rámci ochrany klimatu.

Domů
Sdílet
Diskuse