Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. února 2021 v 14:51
Čas čtení 0:34
Ondřej Jarůšek

„Ani druhá světová válka nezpůsobila to, co covid,“ řekla Maláčová. Poslanec ODS ji vyzval k omluvě

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Ministryně práce a sociálních věcí to řekla v pořadu na CNN Prima News.

Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD) prohlásila, že to, co u nás dosud způsobilo onemocnění covid-19, nezpůsobila ani druhá světová válka. Řekla do v nedělní debatě v Partii na CNN Prima NEWS. Poslanec ODS Jan Skopeček ji okamžitě vyzval, aby se omluvila.

Doporučeno
Hamáček: Je to šílenství. Konec nouzového stavu přinese chaos a kolaps zdravotnictví Hamáček: Je to šílenství. Konec nouzového stavu přinese chaos a kolaps zdravotnictví 7. února 2021 v 8:46

„Celá země stojí. Ani druhá světová válka nezpůsobila to, co covid. Žádná jiná situace nám nezastavila fakt, že děti chodily do škol. Cesta, kterou naznačují všichni odborníci, je, abychom dostali lidi na vyšší nemocenskou a neměli problémy,“ řekla Maláčová.

Reakce na sebe ale nenechala dlouho čekat a poslanec ODS Jan Spokeček, který byl také v pořadu, Maláčovou ihned vyzval k omluvě. „Omluvte se za to, co jste řekla. To je neuvěřitelné. To jste opravdu schopná říct do kamer?“ reagoval na slova ministryně Skopeček.

Maláčová posléze dodala, že hrůzy války nechce jakkoliv zlehčovat a poslanec Skopeček se jí prý snaží „načapat v něčem, co tak vůbec nebylo myšleno“

Jana Maláčová
Zdroj: facebook.com/uradvlady
Domů
Sdílet
Diskuse