Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. února 2021 11:32
Čas čtení 0:48
Adam Novosad

Darujte část svých vakcín Ukrajině, vyzvala země šéfka Evropské komise

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Na Ukrajině, kde žije téměř 42 milionů lidí, čekají na příchod první větší dodávky vakcín.

Ukrajina se nedokáže dostat k potřebným vakcínám proti koronaviru. Už od začátku ledna na to upozorňuje prezident Volodymyr Zelenskyj, který žádal Evropskou unii, aby zemi pomohla vakcíny zajistit. Nelíbí se mu, že evropští lídři sice Ukrajinu označují za zemi ve velké evropské rodině, ale v těžkých pandemických časech jako by na ni zapomněli, informuje Trend.

Do situace proto vstoupila šéfka Evropské komise Ursula von der Leyen, která na dálku promluvila k účastníkům konference o koronaviru v Kyjevě. Ve svém projevu vyzvala země Evropské unie, které používají systém centrálního objednávání a přerozdělování, aby část ze svých vakcín darovaly právě Ukrajině.

Doporučeno
Nouzový stav: Pokud by v neděli skončil, děti by se mohly vrátit do škol a otevřely by se obchody Nouzový stav: Pokud by v neděli skončil, děti by se mohly vrátit do škol a otevřely by se obchody 9. února 2021 11:18
Domů
Sdílet
Diskuse