Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. února 2021 13:44
Čas čtení 1:08
Vojtěch Vanda

Kompenzační bonus pro OSVČ bude tisícovka denně. Platit začne zpětně od začátku února

NEWS ČESKO
Uložit Uložené

Podnikatelé a malé firmy dostanou od státu dvojnásobnou kompenzace.

Vláda schválila nový kompenzační bonus pro OSVČ a malé firmy, jehož částka by se měla navýšit na 1000 korun denně. Podle informací ministerstva financí nebude vázán na období nouzového stavu, a platit by měl začít zpětně od 1. února 2021, jakmile se dokončí legislativní proces. 

Doporučeno
Kompenzační bonus pro OSVČ se zdvojnásobí. Studenti se začnou do škol vracet v březnu Kompenzační bonus pro OSVČ se zdvojnásobí. Studenti se začnou do škol vracet v březnu 8. února 2021 19:33

Ministerstvo tímto deklaruje, že by se nový kompenzační bonus mohl týkat širšího spektra podnikatelů a malých „eseróček“, protože neřeší nejen dopady vládních opatření, ale i dopadů pandemie. „Na bonus tak nově dosáhnou i ti živnostníci, kteří mají třeba jen pokles poptávky po svém zboží či službách. Klíčové přitom bude umět prokázat propad příjmů vyšší než 50 %,“ dodala ministryně financí Schillerová.

Domů
Sdílet
Diskuse