Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. března 2021 19:06
Čas čtení 1:02
Ondřej Jarůšek

Jindřich Forejt nezemřel, leží v nemocnici. Nemocnice zprávu o jeho smrti dementovala

NEWS
Uložit Uložené

Exministr Herman se za chybu omluvil a Forejtovi přeje brzké uzdravení.

Aktualizováno:

Fakultní nemocnice Motol dementovala informace o smrti bývalého hradního protokoláře Jindřicha Forejta. O jeho úmrtí informoval bývalý ministr kultury Daniel Herman i další zdroje. Herman se za chybu omluvil a Forejtovi popřál brzké uzdravení.

„Z ČTK jsem se dozvěděl, že situace kolem pana Jindřicha Forejta je jiná. Můj předchozí tweet byl reakcí na zprávu, kterou jsem obdržel od společného známého. Chtěl jsem vyjádřit svou úctu před prahem Věčnosti. Za omyl se hluboce omlouvám a přeji panu Forejtovi uzdravení,“ napsal Herman.

Forejt tak nadále leží v nemocnici. Během úterý byl akutně převezen do nemocnice v pražském Motole poté, co jej postihla mrtvice a sám si přivolal záchranku. V nemocnici měl být uveden do umělého spánku.

Forejt byl na Hradě ředitelem protokolu od roku 2004 až do roku 2016, kdy se vzdal funkce. Byl odborníkem na protokol, figuroval však také v několika kontroverzních kauzách. Jeho odchodu z Hradu předcházely zprávy o úniku videa, na němž užíval zakázané látky. 

Domů
Sdílet
Diskuse