Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. března 2021 11:44
Čas čtení 1:34
Vojtěch Vanda

Blatný: Epidemie by mohla brzdit a nejtvrdší opatření skončit po 21. březnu. Zdravotníci dostanou odměny jako loni

Blatný: Epidemie by mohla brzdit a nejtvrdší opatření skončit po 21. březnu. Zdravotníci dostanou odměny jako loni
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS ČESKO KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Ministr Blatný se na páteční tiskové konferenci vyjádřil k dílčím skutečnostem, týkajících se koronavirové epidemie.

„Pokud by se situace horšila, bude potřeba nastavit další opatření, pokud by se lepšila, a to je to co se domníváme, že se stane, mohou být uvolněna ta nejstriktnější opatření, pohyb v katastru obce a podobně,“ uvedl na páteční tiskové konferenci ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) k tomu, co by se mohlo stát, až skončí lockdown, jenž byl schválen do 21. března. Mluvil také o odměnách pro zdravotníky, středoškolácích ve zdravotnictví nebo samotestování ve firmách.

Doporučeno
Hamáček k epidemické situaci: Čísla jsou rekordní, občané nařízení dodržují, kritický moment by měl být překročen do měsíce Hamáček k epidemické situaci: Čísla jsou rekordní, občané nařízení dodržují, kritický moment by měl být překročen do měsíce 3. března 2021 13:54

Kdyby náhodou ale na rozvolňování došlo, nejednalo by se o nijak výrazné uvolnění opatření. „Určitě se nebude jednat o masivní okamžité rozvolňování. Když bude na lůžkách v nemocnicích 3000 a méně osob, můžeme uvažovat o rozvolňování, nyní jich tam je přes šest tisíc, někdy i sedm tisíc,“ řekl Blatný.

Domů
Sdílet
Diskuse