Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. března 2021 v 20:13
Čas čtení 0:39
Kamila Šebestová

Umělec prodal na prestižní aukci virtuální dílo za 69 milionů dolarů

Umělec prodal na prestižní aukci virtuální dílo za 69 milionů dolarů
Zdroj: LinkedIn / Beeple
NEWS NFT
Uložit Uložené

Aukce Christie's poprvé povolila platbu v kryptoměně.

Virtuální měny nabírají na síle. Mnoha umělcům změnily život a přinesly nečekaný zisk. Jedním z nich je i talentovaný Beeple neboli Mike Winkelmann.

Dosud poměrně neznámý umělec prodával své kousky nejvíce za sto dolarů. Nyní na svém umění zbohatl o 69,3 milionu amerických dolarů, což je podle portálu CNBC zatím nejvyšší částka za digitální dílo.

Koláž s názvem Everydays – The First 5000 Days se skládá z autorových příspěvků zveřejněných od roku 2007 a vydražila se včera v aukční sále Christie's, který poprvé akceptoval platbu v kryptoměně.

NFT art od Beeple.
NFT art od Beeple. Zdroj: LinkedIN/Martin Harbech

Jeho reakce na tento prodej byl tweet se dvěma slovy: „Holy f*ck.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený beeple (@beeple_crap)

Šílenství způsobené kryptoměnou pokračuje a s ním i nárůst popularity digitálního umění a částek, jaké jsou za něj jeho obdivovatelé ochotni dát. Slovenskému umělci Wugabovi se pomocí kryptoměny podařilo zviditelnit malbu hada vytvořenou v programu Malování, za kterou mu nabízejí už 735 dolarů.

Podle portálu cryptopotato.com, jeden z devíti nejvzácnějších tzv. CryptoPunků jen za tři roky narostl z kupní hodnoty 15 tisíc dolarů na prodejní cenu 8 milionů dolarů. Virtuální prostor momentálně zaznamenává několikamilionové obraty.

Domů
Sdílet
Diskuse