Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. března 2021 18:11
Čas čtení 0:43
Adam Novosad

Tento speciální robot dezinfikuje školní třídy v Dánsku. Silným UV světlem ničí koronavirus ve vzduchu i na površích

Tento speciální robot dezinfikuje školní třídy v Dánsku. Silným UV světlem ničí koronavirus ve vzduchu i na površích
Zdroj: UVD Robots
TECH DÁNSKO KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Evropská unie nakoupila 200 speciálních robotů na dezinfekci škol či nemocnic.

Boj proti koronaviru neprobíhá pouze v nemocnicích a nesvádí ho pouze lidé. V několika členských státech Evropské unie se do práce pustili už i inteligentní roboti, kteří dokáží desinfikovat větší prostory za několik minut.

Dnes takové roboty na dezinfekci používají v 11 evropských státech, především v nemocnicích a školách, ale i v nákupních centrech.

Doporučeno
AstraZeneca: Vyvracíme mýty a hoaxy o vakcíně, s níž některé státy přestávají očkovat AstraZeneca: Vyvracíme mýty a hoaxy o vakcíně, s níž některé státy přestávají očkovat 12. března 2021 12:17

„Máme zprávy z mnoha nemocnic, které říkají, že předtím, než nemocnice dostaly robota, měly hodně zaměstnanců nakažených covidem-19, ale když se robot začal používat na různých odděleních, tak se ve skutečnosti neobjevovaly případy nakažených pracovníků,“ konstatuje Per Juul Nielsen jako šéf společnosti UVD Robots, která tato konkrétní zařízení vyrábí.

Domů
Sdílet
Diskuse