Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. března 2021 20:29
Čas čtení 1:03
Marián Mauik Biel

Intel je uražený, že Apple již nepoužívá jeho procesory. Frustraci si vybíjí na reklamě se slavnou tváří Applu

TECH
Uložit Uložené

Jde o reakci na přechod Applu na vlastní čipy a na nedávný spot, ve kterém si utahuje z Windows počítačů.

McDonald's versus Burger King, Nike vs. Adidas, BMW versus Audi. A také Apple versus Microsoft, Apple versus Samsung a aktuálně Apple versus Intel. Velcí rivalové jdou proti sobě ve svých reklamách již celá desetiletí. Nyní to vcelku stylově udělal výrobce procesorů Intel.

V roce 2006 byla válka systémů MacOS a Windows v plném proudu. Tehdy teprve rozbíhající se Apple vytvořil sérii krátkých spotů, kde herec Justin Long představoval Mac a John Hodgman zase PC. Jen jednoduché bílé pozadí a vtipné srovnání toho, jak zařízení Apple dokáží dělat věci lépe a rychleji než konzervativní Windows počítače.

Doporučeno
KVÍZ: Poznáš, o který legendární smartphone jde? KVÍZ: Poznáš, o který legendární smartphone jde? 18. března 2021 8:55

Minulý podzim Apple představil první počítače, které již nepohání procesor Intel. Vyvinul totiž vlastní čip Apple M1. Po 14 letech spolupráce tak přišel Intel o velkou část odbytu pro své produkty.

Apple přidal ještě krátký spot s Johnem Hodgmane, na podporu M1, ve kterém je „PC“ (a tedy v podstatě Intel) pomalý, hlučný a má slabou výdrž baterie.

Intel akceptoval hozenou rukavici a připravil sérii zatím pěti klipů, v nichž překvapivě vystupuje Justin Long. Spot i nyní začíná na bílém pozadí, ale Long se už nepředstaví jako Mac, ale pouze jako... Justin.

A pak porovnává PC a Apple laptopy. Ukazuje obrovskou rozmanitost Windows zařízení v porovnání s šedým a ještě šedším MacBookem. Baví se flexibilitou PC laptopů s otočným, dvojitým nebo dotykovým displejem a smutně je porovnává s Macem, který nic z toho nezná.

Intel si nenechal ujít příležitost, aby se vysmál i tomu, že MacBooky s M1 čipem zvládají připojení pouze jednoho externího monitoru nebo že na Macu prakticky nikdo nehraje počítačové hry.

Videa si za jeden den dosud pustilo více než půl milionu lidí.

Domů
Sdílet
Diskuse