Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
1. dubna 2021 17:13
Čas čtení 2:35
Tereza Šnajdrová

Otevírací doba o Velikonocích: V těchto obchodech nakoupíš bez omezení

Otevírací doba o Velikonocích: V těchto obchodech nakoupíš bez omezení
Zdroj: TASR/František Iván
NEWS KORONAVIRUS VELIKONOCE
Uložit Uložené

Od předních českých obchodních řetězců jsme pro tebe zjistili, jaká bude jejich velikonoční otevírací doba a zda se musíš připravit na nějaká omezení.

Státní svátky a otevírací doba obchodů je něco, co způsobuje zmatky v hlavách mnoha lidí. Když se do toho ještě připlete koronavirus, nouzový stav a další restrikce, tak uhodnout, zda si o Velikonocích budeš moci nakoupit, je těžší, než kdy předtím. Proto jsme pro tebe zjistili, zda si v pátek 2. dubna a v pondělí 5. dubna nakoupíš, případně jaká omezení tě při návštěvě obchodu s potravinami čekají.

Doporučeno
Koronavirus v číslech: Jak je na tom Česká republika? Koronavirus v číslech: Jak je na tom Česká republika? 1. dubna 2021 14:23

Šesti předních českých obchodních řetězců jsme se zeptali, jaká je jejich velikonoční otevírací doba, zda lze očekávat vyšší nápor zákazníků a zda je nutné kvůli dodržování přijatých restrikcí posílit i počty zaměstnanců v obchodech.

V Albertu nakoupíš beze změny, avšak v pátek a v pondělí bude zavřeno

V prodejnách Albertu si bez omezení nakoupíš po celý čtvrtek, o víkendu a pak až v úterý. „V souladu s aktuálním vládním rozhodnutím tak budou prodejny v pátek i pondělí zavřené. V ostatní dny je otevírací doba nezměněná,“ uvedl pro Refresher PR tým společnosti.

Vzhledem ke zvýšenému zájmu o nákup potravinového zboží se obchodní řetězec přizpůsobil poptávce a navýšil zásobování prodejen i počty pracovníků na obsluhovaných úsecích v prodejnách, aby odbavení nákupů probíhalo plynule a bezpečně.

I v Globusu nakoupíš, kromě pátku a pondělí, standardně

Ve státní svátky, tedy v pátek 2. a v pondělí 5. dubna, bude mít z důvodu nařízení Vlády ČR zavřeno všech 15 hypermarketů, čerpací stanice a myčky Globus. V ostatních dnech bude standardně otevřeno od 7 do 20 hodin, respektive od 7:30 do 20:30 hodin dle konkrétního hypermarketu.

Doporučeno
Velikonoční podfuk: Jak to skutečně bylo se vzkříšením Ježíše? Velikonoční podfuk: Jak to skutečně bylo se vzkříšením Ježíše? 9. dubna 2023 13:00

Nákupy se díky pátečnímu uzavření obchodů koncentrují do dnešního dne. My jsme vzhledem k tomu posílili směny našich zaměstnanců jak ve výrobách, tak na plochách hypermarketů, stejně tak učiníme o víkendu před pondělím, kdy máme taktéž zavřeno,“ doplnila tisková mluvčí společnosti Globus Lutfia Volfová.

V Globusu navíc můžeš nakoupit za pomoci bezkontaktní nakupovací technologie, takže nehrozí, že bys na pokladně strávil hodiny a hodiny.

Doporučeno
„Vláda KSČM zneužila a odkopla.“ Širší vedení komunistů chce vypovědět toleranční smlouvu s ANO „Vláda KSČM zneužila a odkopla.“ Širší vedení komunistů chce vypovědět toleranční smlouvu s ANO 1. dubna 2021 14:59

Tesco bude ve státní svátky zavřené. Ve čtvrtek a o víkendu v něm nakoupíš s mírným omezením

I Tesco musí mít ve státní svátky zavřeno, avšak o víkendu bude mít běžnou otevírací dobu. Jedinou změnou by mohlo být mírné omezení počtu zákazníků, kteří museli být na několika obchodech regulováni již dnes, aby nebyl přesažen povolený limit nakupujících na prodejně. „Lze tedy čekat, že zvýšený zájem bude i o víkendu,“ řekl tiskový mluvčí Václav Koukolíček.

Tesco navyšuje i počty zaměstnanců, kteří dohlížejí na dodržování vládních restrikcí. „Na dodržování všech opatření dohlížíme průběžně a zákazníci je respektují, posiluje především počty zaměstnanců na obchodech, aby byl provoz na všech obchodech plynulý,“ doplnil Koukolíček. 

V Penny Marketu ve státní svátek nenakoupíš. O víkendu se otevírací doba nemění

Penny Market bude mít, stejně jako ostatní obchodní řetězce, v pátek a v pondělí zavřeno. O víkendu pak bude běžná otevírací doba a obchody očekávají zvýšený nápor zákazníků, na který jsou připravené.

I za těchto okolností jsme připraveni zajistit dodržování dalších vládních opatření týkajících se epidemiologické situace a zajistit bezpečí našich zaměstnanců i zákazníků tak jako po celou dobu trvání pandemie,“ okomentoval přípravy na víkendový provoz Tomáš Kubík.

Doporučeno
Školy se otevřou 12. dubna. Do lavic se nejprve vrátí první stupeň a poslední třídy školek Školy se otevřou 12. dubna. Do lavic se nejprve vrátí první stupeň a poslední třídy školek 1. dubna 2021 12:12

Lidl hlásí, mimo státní svátek, běžnou otevírací dobu a posílení bezpečnostních pravidel

Také obchodní řetězec Lidl bude v pátek a v pondělí zavřený. O víkendu pak bude otevřen podle klasické otevírací doby a novinkou bude posílení bezpečnostních pravidel.

V našich prodejnách máme zavedenou širokou škálu bezpečnostních opatření. Již z první fáze koronaviru jsou všechny naše prodejny vybaveny ochrannými přepážkami s plexiskly na pokladnách a dezinfekčními stojany. V neposlední řadě se ve veškerých prodejnách nachází značení s upozorněními na rozestupy a dodržování dvoumetrových odstupů,“ řekl tiskový mluvčí Tomáš Myler s tím, že zákazníci jsou před vstupem do prodejny upozorňování na povinnost dodržování všech bezpečnostních opatření. 

Kaufland zaznamenal zvýšený nápor zákazníků, kteří budou moci nakoupit i o víkendu

I Kaufland bude na státní svátek zavřený, avšak o víkendu si v něm v klidu můžeš nakoupit od 7 do 21 hodin. „Samozřejmě jsme tomuto opatření přizpůsobili i plánování zaměstnanců a zásobování včetně velikonočního sortimentu,“ doplnila tisková mluvčí Renata Maierl.

Kaufland již během středečního dne zaznamenal zvýšený zájem zákazníků, avšak byl připraven a tak nedochází k žádnému porušení vládních restrikcí. 

Doporučeno
Predátor z dokumentu V síti byl odsouzen na dva roky do vězení Predátor z dokumentu V síti byl odsouzen na dva roky do vězení 1. dubna 2021 14:41
Domů
Sdílet
Diskuse