Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. dubna 2021 18:10
Čas čtení 0:25
Ondřej Jarůšek

Babiš: Vláda už nebude žádat o prodloužení nouzového stavu, skončí 11. dubna

Babiš: Vláda už nebude žádat o prodloužení nouzového stavu, skončí 11. dubna
Zdroj: Úřad vlády ČR
POLITIKA ANDREJ BABIŠ
Uložit Uložené

„Pojedeme podle pandemického zákona,“ řekl předseda vlády.

O prodloužení nouzového stavu už vláda znovu žádat nebude. V nedělním rozhovoru pro televizi Nova to řekl premiér Andrej Babiš (ANO). Nouzový stav tedy skončí v neděli 11. dubna a spolu s ním přestane platit také zákaz cestování mezi okresy.

„Faktem je, že nouzový stav končí, prodlužovat ho nebudeme, pojedeme podle pandemického zákona,“ řekl předseda vlády.

Doporučeno
Markéta Pekarová Adamová: Osm let chaosu, sobeckosti a nekompetence stačilo. Potřebujeme do politiky vrátit morálku (Rozhovor) Markéta Pekarová Adamová: Osm let chaosu, sobeckosti a nekompetence stačilo. Potřebujeme do politiky vrátit morálku (Rozhovor) 31. března 2021 13:00

Rozvolnění protiepidemických opatření už v uplynulých dnech avizoval i ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD). Ten ale dodal, že bude záležet na tom, zda se epidemiologická situace nezhorší.

V posledních týdnech je pandemie v Česku postupně na ústupu. Za sobotu u nás bylo potvrzeno 2 149 případů nákazy, což je druhý nejmenší denní nárůst od začátku roku. 

Domů
Sdílet
Diskuse