Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. dubna 2021 10:54
Čas čtení 1:01
Adam Novosad

Norská premiérka porušila koronavirové opatření, které schválila její vláda. Dostala pokutu v přepočtu přes 50 tisíc korun

Norská premiérka porušila koronavirové opatření, které schválila její vláda. Dostala pokutu v přepočtu přes 50 tisíc korun
Zdroj: Unsplash/Scott Warman
NEWS KORONAVIRUS NORSKO
Uložit Uložené

Norská policie chtěla z premiérky udělat exemplární případ.

Norská premiérka Erna Solberg dostala od policie pokutu v přepočtu přes 50 tisíc korun za porušení opatření proti pandemii koronaviru. Začátkem roku zorganizovala svou narozeninovou oslavu, na níž se sešlo 13 lidí, a to i přesto, že vláda oslavy a hromadná setkání zakázala.

Podle vládních opatření se nesmělo setkat více než 10 lidí na jednom shromáždění, což svou oslavou porušila, uvádí The Independent.

Solberg oslavovala své kulaté 60. narozeniny, a tak zřejmě chtěla navzdory pandemii pozvat své nejbližší, jenže pravidla jsou na to, aby se dodržovala. Zejména v případě, pokud je člověk sám prosadil z premiérské židle. Solberg se sice za svou oslavu omluvila, ale v případě policejního posuzování přestupku jí to nebylo nic platné.

Domů
Sdílet
Diskuse