Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. dubna 2021 22:09
Čas čtení 0:45
Richard Balog

Sotheby's dává do aukce tenisky Nike Air Yeezy 1 v hodnotě okolo 22 milionů korun

Sotheby's dává do aukce tenisky Nike Air Yeezy 1 v hodnotě okolo 22 milionů korun
Zdroj: Sotheby's
MÓDA
Uložit Uložené

Jde o celočerný pár, který měl Kanye West obutý během svého vystoupení na předávání hudebních cen Grammy ještě v roce 2008.

Kanye West patří mezi největší hudební hvězdy 21. století a přímo úměrná tomu je i hodnota jeho nikdy nevydaných tenisek, které aukční dům Sotheby's uvede do prodeje už v nejbližších dnech na výstavě v Hongkongu. Prodat se je rozhodl soukromý sběratel jménem Ryan Chang.

Jde o celočerné provedení modelu Nike Air Yeezy 1, které měl dnes již bývalý partner Kim Kardashian obuté během svého emotivního vystoupení na předávání hudebních cen Grammy ještě v roce 2008. Zároveň šlo o odhalení přísně tajného projektu, na kterém raper spolupracoval se společností Nike a jehož výsledkem byla úplně nová éra tenisek určených spíše pro umělce než pro vrcholové sportovce.

Aukčný dom Sotheby's uvedie do predaja tenisky Nike Air Yeezy 1 v hodnote okolo 850 000 eur
Zdroj: Sotheby's

Tenisky vznikly v legendárním ateliéru Nike s názvem „Innovation Kitchen“" a navrhli je Kanye West s Markem Smithem. Vyznačují se celočerným svrškem z měkké kůže se spoustou perforovaných detailů, o odstín světlejším logem americké značky, popruhem na suchý zip, ale i kontrastním medailonem s písmenem „Y“ na šněrování. Součástí balení je i dřevěná krabice s řadou vyřezávaných prvků.

S předpokládanou hodnotou na úrovni kolem 22 milionů korun jde o nejdražší tenisky v historii nabídek aukčního domu Sotheby's. K dispozici budou prostřednictvím soukromého prodeje a zájemce pozvou přímo do kongresového a výstavního centra.

Domů
Sdílet
Diskuse