Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. dubna 2021 13:11
Čas čtení 0:57
Tereza Šnajdrová

Japonsko začne do moře vypouštět kontaminovanou vodu z Fukušimy. Čína a Jižní Korea protestují

Japonsko začne do moře vypouštět kontaminovanou vodu z Fukušimy. Čína a Jižní Korea protestují
Zdroj: TASR/Marcin Adamska
NEWS JAPONSKO
Uložit Uložené

Vypouštění vody z jaderné elektrárny Fukušima potrvá několik desítek let.

Japonská vláda na úterním jednání rozhodla, že do dvou let začne do moře vypouštět více než milion tun kontaminované vody z jaderné elektrárny Fukušima, která byla před deseti lety zničena silným zemětřesením a tsunami. S informací přišel premiér Jošihide Suga a úřady potvrdily, že postupné vypouštění nebude mít přílišné negativní dopady na životní prostředí. Proti tomu se však ohradily některé nevládní organizace, místní rybáři, nebo také Jižní Korea a Čína, informuje ČT24.

Doporučeno
Severní Korea odpálila dvě řízené střely do japonského moře Severní Korea odpálila dvě řízené střely do japonského moře 25. března 2021 10:44

Japonská vláda o důležitém rozhodnutí diskutovala několik let, neboť od poničení jaderné elektrárny Fukušima nebylo jisté, co se stane s kontaminovanou vodou, která byla použita pro ochlazování jaderných reaktorů. Voda je zatím ukládána v nádržích v areálu elektrárny, avšak na podzim roku 2022 dojde k naplnění jejich kapacit a je nutné rozhodnout, co s kontaminovanou vodou dál.

Domů
Sdílet
Diskuse