Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. dubna 2021 22:54
Čas čtení 1:19
Vojtěch Vanda

Slavia vyhořela s Arsenalem 0:4. Kvůli půlhodině prvního poločasu si semifinále Evropské ligy nezahraje

Slavia vyhořela s Arsenalem 0:4. Kvůli půlhodině prvního poločasu si semifinále Evropské ligy nezahraje
Zdroj: Martin Sidorjak/Getty Images
SPORT SK SLAVIA PRAHA
Uložit Uložené

Všechno dobré jednou skončí. Pro Slavii například skončil letošní tah Evropou.

Pražská Slavia přivítala v odvetě čtvrtfinále Evropské ligy v Edenu Arsenal a nutno podotknout, že se jednalo o mnohem nepříjemnější setkání než v minulém zápase v Londýně. Vršovičtí inkasovali třikrát během první půlhodiny zápasu góly Pepeho, Saky a penaltou Lacazetta, který později přidal další gól. To znamenalo jasné skóre 0:4 a konec slavistů v Evropě v letošní sezóně.

Doporučeno
Slavia je krok od vyrovnání historické sezóny. Tehdy ji o finále poháru UEFA připravil i Zidane Slavia je krok od vyrovnání historické sezóny. Tehdy ji o finále poháru UEFA připravil i Zidane 15. dubna 2021 17:22

Slavia Praha stála před začátkem zápasu na prahu vyrovnání historického úspěchu. Kdyby postoupila do semifinále Evropské ligy, vyrovnala by historické tažení týmu ze sezóny 1995/1996, kdy sešívaní pod taktovkou Šmicera, Vágnera nebo Suchopárka podlehla dvakrát 1:0 francouzskému Bordeaux.

Výhodu měli vršovičtí hlavně ve výsledku z prvního zápasu v Londýně, kdy jim náhradní stoper, který musel vystřídat potrestaného Ondřeje Kúdelu a nemocného Simona Deliho, Tomáš Holeš, vystřelil v nastavení druhého poločasu remízu 1:1. O motivaci měl postaráno i soupeř; vzhledem ke špatně se vyvíjející sezóně by bylo vypadnutí z Evropské ligy to poslední, co by si Gunners přáli.

A bylo to vidět, jelikož hned z první velké šance našel míč síť Kolářovy branky. Na začátku akce byl Stanciu, který přišel o balón, jenž získal štírek Saka. Ten vystřelil, trefil tyč, ale ta míč odvrátila k Emile Smith Rowovi, a ten se ve 14. minutě nemýlil. Slavii nicméně spasil VAR a ofsajd.

Bezbrankový stav ale netrval dlouho. Ledová sprcha začala v 18. minutě, kdy řádící Smith Rowe přehrál 4 sešívané, a našel Pepeho, jenž v 18. minutě přeloboval Koláře. Korunu situaci nasadil zákrok Jakuba Hromady, jenž za další dvě minuty fauloval ve vápně, a Alexandre Lacazette ve 20. minutě navýšil na 0:2

Doporučeno
Víme, jak dopadnou zápasy fotbalové Sparty, Slavie a Plzně v Evropě. Zeptali jsme se na to AI Víme, jak dopadnou zápasy fotbalové Sparty, Slavie a Plzně v Evropě. Zeptali jsme se na to AI 31. srpna 2023 12:00

A Arsenal nepřestával. Ve 24. minutě ukázal Saka, že je jedním z největších talentů Gunners, když projel obranou Slavie jako nůž máslem, a po gólu na 3:0 to vypadalo, že domácí mohou hodit ručník do ringu.

Přestože se nakonec domácí hráči zkonsolidovali a ve zbytku zápasu byli Arsenalu, jenž se snažil spíše bránit, vyrovnaným soupeřem, zázrak se nekonal. V 77. minutě se ještě znovu prosadil znovu Lacazette, a tak se Arsenal v semifinále poháru utká s Villarrealem.

Domů
Sdílet
Diskuse