Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. dubna 2021 7:42
Čas čtení 0:51
Ondřej Jarůšek

VIDEO: Muž se na D5 řítil v protisměru, po čelním nárazu do dodávky na místě zemřel

VIDEO: Muž se na D5 řítil v protisměru, po čelním nárazu do dodávky na místě zemřel
Zdroj: Policie ČR
NEWS
Uložit Uložené

Policisté zveřejnili video z tragické nehody.

Policie zveřejnila záběry z tragické nehody, ke které došlo ve středu 14. dubna okolo 13. hodiny za 5. kilometrem dálnice D5 ve směru na Plzeň. Motocyklista se řítil vysokou rychlostí v protisměru a čelně narazil do dodávky. Vážným zraněním na místě podlehl, píše policie v tiskové zprávě.

Doporučeno
Zloděj na Břeclavsku ukradl celý zahradní domek. Majiteli zůstal jen nábytek a betonový základ Zloděj na Břeclavsku ukradl celý zahradní domek. Majiteli zůstal jen nábytek a betonový základ 15. dubna 2021 18:25

Jednalo se o 41letého motocyklistu, kterému policisté nejprve mezi 6. a 7. kilometrem ve směru od Plzně na Prahu naměřili rychlost jízdy více než 200 km/hod. Na výzvy policie muž sjel z dálnice a zastavil, pak se ale policii rozhodl ujet. To se mu ale stalo osudným.

„Policisté přistoupili k řidiči ke kontrole, jenže ten přidal na plynu a začal jim ujíždět. Najel na dálnici D5 na 5,5. kilometr do protisměru (do jízdního pásu pro směr jízdy Praha – Plzeň), kde po ujetí necelého půl kilometru čelně narazil do protijedoucí dodávky, kterou řídil 59letý muž,“ uvedla za středočeskou policii tisková mluvčí Michaela Richterová.

Řidiče dodávky museli vyprostit a následně byl s těžkým poraněním převezen do jedné z nemocnic v Praze. U zemřelého byla nařízena soudní pitva. Ukázalo se také, že motocyklista řídil s platnou blokací řidičského oprávnění. Policie se případem aktuálně dále zabývá.

Domů
Sdílet
Diskuse