Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. dubna 2021 12:19
Čas čtení 1:10
Daniel Mikolášik

VIDEO: Slovenský policista brutálně zbil mladíka na zemi. Uštědřil mu rány pěstí, kopance a postavil se mu na břicho

VIDEO: Slovenský policista brutálně zbil mladíka na zemi. Uštědřil mu rány pěstí, kopance a postavil se mu na břicho
Zdroj: Policie Slovenské republiky
NEWS
Uložit Uložené

Bylo to nepřiměřené, reaguje policejní prezident. Kovařík však dodává, že věci nikdy nejsou černobílé a vysvětluje okolnosti zásahu.

Ve slovenském městě Stará Turá v okrese Nové Mesto nad Váhom prý nedávno došlo k neadekvátnímu zásahu policie, který pobouřil veřejnost. Agresivně působící chování policisty totiž někdo zdokumentoval a video zveřejnil na sociálních sítích.

Záběry ukazují, jak policista během zásahu bije neznámého muže, který se téměř ani nebrání. Několikrát ho udeří, uštědří mu kopance či dokonce během toho, co muž leží na zemi, se mu nohou postaví na břicho. Když mladík vstane a dá se na odchod, policista ho stihne ještě vší silou čtyřikrát udeřit do břicha. „Ještě?“ zeptal se při odchodu zbitého muže.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Igor Tomek (@igor_zabak)

Podle policejního prezidenta byl zásah nepřiměřený

Video pobouřilo uživatele sociálních sítí, kteří odsoudili policejní brutalitu. Kontext a důvody zásahu však byly neznámé. Oslovili jsme proto Krajské ředitelství PZ v Trenčíně i šiřitele záběrů. Mezitím se na facebookové stránce Policie SR objevilo stanovisko samotného policejního prezidenta Petra Kovaříka.

Ten prý citlivě vnímá zveřejněné záběry i vyjádření veřejnosti na sociálních sítích. Dodává však, že věci nikdy nejsou černobílé. „Pracovníci OD Tesco si několikrát stěžovali a žádali o vyřešení situace, protože v okolí se zdržují bezdomovci, dělají velký nepořádek a lidé si stěžují a vyjadřují obavy,“ píše se ve stanovisku.

„Policejní hlídky v těchto místech proto častěji provádějí kontrolu. Incidentu předcházelo nahlášení krádeže alkoholu bezdomovcem. Podle informací, které mám, se zásah policisty skutečně jeví jako nepřiměřený. Při řešení vzniklé situace osoba, která se dopouštěla ​​protiprávního jednání, opakovaně odmítla uposlechnout výzvu k opuštění prostoru, byla agresivní, vyhrožovala policistovi zabitím jeho rodiny,“ říká Kovařík.

Tyto okolnosti budou podle policejního prezidenta předmětem vyšetřování úřadu inspekční služby MV SR. Zároveň dodává, že odsuzuje neadekvátní přístup kteréhokoliv policisty. „Současně je důležité podívat se na věc ze všech stran, vyhodnotit okolnosti a potom vyvodit i odpovědnost,“ uzavřel Kovařík.

Domů
Sdílet
Diskuse