Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. května 2021 20:00
Čas čtení 6:16
Ondřej Jarůšek

10 brutálních knockoutů v UFC. Kopy na hlavu, smrtící loket z otočky i pekelný zvedák

10 brutálních knockoutů v UFC. Kopy na hlavu, smrtící loket z otočky i pekelný zvedák
Zdroj: se svolením UFC
SPORT UFC
Uložit Uložené

Podívej se na výběr knockoutů, které zvedly ze židle fanoušky po celém světě.

Historie UFC je plná famózních knockoutů a tvrdých ukončení. A to ať už v rámci mužských zápasů, nebo těch ženských. Rozhodli jsme se proto trochu ohlédnout do historie a podívat se na to, jakých fenomenální knockoutů se fanoušci smíšených bojových umění během let stali svědky. Výsledkem je desítka ohromujících ukončení napříč nejrůznějšími váhovými kategoriemi, od ženské slámové váhy až po nejtěžší mužskou kategorii. Z některých záběrů i po letech běhá mráz po zádech.

Pokud se do našeho finálního výběru nevešel tvůj favorit a chtěl by ses s ostatními podělit o další skvělý knockout, můžeš ho zmínit v komentářích.
Doporučeno
Brutální začátky UFC: Šílené knockouty, obrovské váhové rozdíly a takřka žádná pravidla Brutální začátky UFC: Šílené knockouty, obrovské váhové rozdíly a takřka žádná pravidla 8. července 2020 11:03

Dan Henderson vs. Michael Bisping

Při sledování některých devastačních knockoutů občas divákovi probleskne hlavou myšlenka, zda dotyčný vůbec přežil, a právě toto je jeden z takových případů. V hlavní roli se zde představil bývalý olympionik Dan Henderson, který v polovině roku 2009 v Las Vegas ukončil pravým hákem přímo na čelist Michaela Bispinga.

To ale nebylo všechno. Po tomto likvidačním úderu totiž Dan Henderson trefil bezvládně ležícího soupeře ještě další tvrdou pravačkou, a to i přesto, že Michale Bisping už očividně nebyl při vědomí. To zvedlo vlnu kontroverze a olej do ohně Henderson přilil ještě svým pozápasovým vyjádřením, kdy řekl: „Trefil jsem ho tvrdě, ale tím posledním úderem jsem mu chtěl ještě trochu zavřít hubu.“

Své prohlášení následně objasnil slovy, že jednal v zápalu okamžiku a bylo povinností rozhodčího v kleci zápas ukončit hned po prvním úderu. Než se tak stalo, stihl soupeři zasadit další úder na zemi, ale jakmile jej od ležícího soupeře rozhodčí odtrhnul, v dalším útoku už nepokračoval.

Jiří Procházka vs. Dominick Reyes

Smrtící loket z otočky, který obletěl svět. V našem seznamu nemůže chybět velkolepý knockout, o který se postaral Jiří Procházka v napínavém zápase s Dominickem Reyesem a kterým se český samuraj nesmazatelným písmem zapsal do historie UFC. Šokující ukončení nadchlo i hned několik známých jmen tohoto sportu. O parádní podívanou ale nebyla nouze ani před tímto rozhodujícím momentem.

První kolo přineslo ostré výměny na obou stranách a Reyes se na jeho konci vracel do rohu se zkrvaveným nosem. Tvrdě trefoval i americký bojovník, Procházka však prokázal ohromnou odolnost, a to i v kole druhém, kdy jím Reyes nejprve otřásl přesnou pravačkou a krátce nato jej ze země překvapil up-kickem. Samotný Procházka přiznal, že Reyesův kop ze země jej na chvíli „vypnul“, naštěstí ale vzápětí znovu nabral vědomí a své dílo dokonal.

Doporučeno
Drastické hubnutí v MMA: Někteří bojovníci už zemřeli, řešení ale není jednoduché Drastické hubnutí v MMA: Někteří bojovníci už zemřeli, řešení ale není jednoduché 3. dubna 2021 18:30
jiří procházka
Zdroj: se svolením UFC

Osudný moment přišel přibližně půl minuty před koncem druhého kola, kdy Reyes natlačený na pletivu dostal pekelný loket a bezvládně padl k zemi, kde ještě dlouho poté zůstal ležel. Procházka tímto výstavním knockoutem ohromil i samotného šéfa UFC, který záběry sdílel na svých sociálních sítích. Třešničkou na dortu pak byly Procházkovy rovnou dva finanční bonusy v celkové výši 100 tisíc dolarů (50 tisíc za nejlepší výkon večera a 50 tisíc za nejlepší zápas).

A nejenže se Jiří Procházka stal prvním Čechem, který se představil v hlavním zápase na turnaji UFC, ale je navíc teprve třetím bojovníkem v historii organizace, který soupeře ukončil právě loktem z otočky – první výhru tímto stylem si připsal Dong Hyun Kim a druhým bojovníkem, který takto ukončil zápas, byl Ricardo Ramos.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Dana White (@danawhite)

Jessica Andrade vs. Rose Namajunas

Šílené knockouty nejsou disciplínou pouze mužů, ale pochopitelně i žen. Příkladem za všechny může být zápas Jessicy Andrade s Rose Namajunas, jejichž bitva vévodila turnaji UFC 237 v Brazílii. Rose Namajunas do boje nastupovala jako šampionka slámové váhy, toho večera však o titul přišla – a Jessica Andrade ji na své domácí půdě o pás připravila ve velkém stylu.

Vyzkoušej předplatné
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 98160 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse