Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. května 2021 16:18
Čas čtení 7:13
Tereza Šnajdrová

Kdo usedne na Hrad v roce 2023? Kandidaturu zvažuje těchto 10 osobností

Kdo usedne na Hrad v roce 2023? Kandidaturu zvažuje těchto 10 osobností
Zdroj: ČTK/Kamaryt Michal + Úřad vlády ČR + ČTK/Deml Ondřej
POLITIKA
Uložit Uložené

Který z nich by dostal tvůj hlas?

Prezidentské volby nás sice čekají až za dva roky, tedy v roce 2023, avšak někteří kandidáti o svých ambicích mluví již nyní. Proto ti představujeme všech deset osobnosti, které zvažují svojí kandidaturu a něco málo o nich. Dovedeš si představit v čele státu Jaromíra Soukupa nebo bývalého hokejového brankáře Dominika Haška? 

Doporučeno
Kdo má největší šanci stát se novým českým prezidentem? Fortuna sází na Andreje Babiše Kdo má největší šanci stát se novým českým prezidentem? Fortuna sází na Andreje Babiše 6. května 2021 15:29

Potvrzení kandidáti

Poradce Václava Havla Pavel Fischer bude kandidovat již podruhé

Pavel Fischer v současné chvíli působí jako pražský senátor, který dlouhá léta pracoval po boku bývalého prezidenta Václava Havla, poté působil jako diplomat a na svých cestách tak nasbíral mnoho životních zkušeností, které by nyní rád zúročil jako prezident České republiky. Na post hlavy státu kandidoval již v uplynulých volbách a ani jeho tři základní pilíře – rodina, bezpečí a rozvoj regionů, mu nepřinesly dostatečný počet hlasů. Fischer se však neúspěchem nenechal odradil a svoji kandidaturu potvrdil i pro rok 2023.

Počítám s tím, že za čtyři roky bude ČR v jiném světle a bude mít možná úplně jinou agendu než dnes. Sám za sebe se ale chci připravit, aby voliči se mnou mohli počítat,“ řekl pro ČT24 s tím, že počítá s kandidaturou na prezidenta v roce 2023.

Fischer prosazuje orientaci na Západ a fandí spolupráci se sousedy v EU a dalšími spojenci v rámci NATO, jako jsou například Spojené státy. Pražský senátor má mnoho příznivců, a to především díky jeho názorům a tomu, že si rozhodně nebere servítky. V jednom z rozhovorů se opřel i do současného premiéra Andreje Babiše (ANO), když prohlásil, že by nikdy nejmenoval premiérem člověka, který byl trestně stíhán. 

Doporučeno
Kdo bude příštím premiérem Česka? Toto je 5 největších favoritů Kdo bude příštím premiérem Česka? Toto je 5 největších favoritů 7. května 2021 16:18
Pavel Fischer
Zdroj: Pavel Fischer/propagační materiál
Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 98278 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse