Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. června 2021 16:17
Čas čtení 0:55
Adam Novosad

U mladého Slováka našli policisté dvakrát marihuanové cigarety. Soud mu napařil 12,5 let za mřížemi

U mladého Slováka našli policisté dvakrát marihuanové cigarety. Soud mu napařil 12,5 let za mřížemi
Zdroj: Flickr/Elsa Olofsson/volně k užití
NEWS
Uložit Uložené

Robo doplatil na opakované přechovávání marihuany vysokým trestem, který však zatím není pravomocný.

Na Slovensku se začalo intenzivněji diskutovat o zmírňování trestů za přechovávání marihuany. Přestože iniciativa změnit trestní zákon existuje, zatím se tresty nikam neposunuly, a tak v uplynulých letech mnoho mladých lidí doplatilo na to, že si chtěli koupit marihuanu, nebo je s rostlinou chytili policisté, informuje TV Markíza.

Doporučeno
Leopoldov vypadá jako Osvětim, ve vězení se dají sehnat steroidy i pervitin. Michal seděl dva roky za marihuanu (Rozhovor) Leopoldov vypadá jako Osvětim, ve vězení se dají sehnat steroidy i pervitin. Michal seděl dva roky za marihuanu (Rozhovor) 18. října 2020 12:30

Takový příběh zažil na vlastní kůži Robo Kulín, jehož nevlastní otec Radovan Kulín se snaží dosáhnout spravedlnosti pro svého syna. Robo podle něj žil nekonfliktní život, sportoval a chodil do přírody, ale občas si rád zakouřil marihuanu.

Právě kouření marihuany se mu stalo osudným, když ho policisté v roce 2017 chytili s 12,8 gramy marihuany, za což schytal podmíněný 30měsíční trest, který mu soud odložil na 36 měsíců.

Doporučeno
V New Yorku teď můžeš legálně kouřit marihuanu V New Yorku teď můžeš legálně kouřit marihuanu 1. dubna 2021 12:01

Robo však udělal chybu a v podmínce ho policisté v Košicích chytili se 7,7 gramy marihuany. Poprvé měl u sebe podle policejní metodologie 25 cigaret, v roce 2019 zase 15 cigaret.

Za opakovaný trestný čin mu soud napařil 12,5 roku za mřížemi. I když rozsudek zatím není pravomocný a Robo se proti němu odvolal, momentálně sedí ve vazbě už dlouhé měsíce a čeká na svůj rozsudek, který může v nejhorším případě skončit až 15letým trestem nepodmíněně, pokud se k němu přičte porušená podmínka.

Doporučeno
25letému Slovákovi našla policie v autě dvě kila marihuany: Hrozí mu až patnáct let za mřížemi 25letému Slovákovi našla policie v autě dvě kila marihuany: Hrozí mu až patnáct let za mřížemi 13. ledna 2021 17:25

Aktuálně se proto Robův otec Radovan snaží prostřednictvím iniciativy Sloboda pro Roba vytvořit společenský tlak na politiky, aby výšku trestů přehodnotili a upravili trestní zákon, ať rozlišuje mezi dealery a rekreačními konzumenty, kterým může současné nastavení za pár cigaret marihuany zkazit celý život.

Domů
Sdílet
Diskuse