Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. června 2021 20:33
Čas čtení 1:00
Adam Novosad

Jdi k čertu, Elone, žádný bitcoin neprodáme. Na kryptoměnové konferenci v Miami křičeli hesla proti miliardáři

Jdi k čertu, Elone, žádný bitcoin neprodáme. Na kryptoměnové konferenci v Miami křičeli hesla proti miliardáři
Zdroj: Getty Images/Pascal Le Segretain
NEWS
Uložit Uložené

Elon Musk popudil velkou část kryptoměnové komunity svými kontroverzními vyjádřeními na adresu bitcoinu.

V americkém městě Miami na Floridě se během aktuálního víkendu koná největší kryptoměnová konference současnosti s názvem Bitcoin 2021 Conference.

Na obrovské akci proto nemohou chybět nejznámější jména z kryptoměnové komunity, avšak miliardář Elon Musk pozvánku nedostal a v Miami se neobjevil.

Doporučeno
Elon Musk oznámil, že má poruchou autistického spektra. V show SNL uvedl, že jde Aspergerův syndrom Elon Musk oznámil, že má poruchou autistického spektra. V show SNL uvedl, že jde Aspergerův syndrom 9. května 2021 13:03

V úvodním dni konference nejvíce rezonovala přednáška dvou osobností, které patří mezi největší milovníky bitcoinu. Na pódium se postavili Michael Saylor jako šéf společnosti Microstrategy, která je jedním z největších institucionálních nákupčích bitcoinu, a známý kryptoměnový pionýr Max Keiser.

Oba lze zařadit do kategorie bitcoinových maximalistů, což znamená, že bitcoin vnímají jako jedinou potřebnou kryptoměnu a alternativní mince odsouvají do pozadí. I proto se Max Keiser v jedné chvíli rozohnil a poslal jasný vzkaz Elonu Muskovi, který v posledních týdnech svými vyjádřeními na Twitteru neustále do jisté míry ovlivňuje trh a hodnotu mincí.

Keiser začal na pódiu křičet „Fu*k Elon, we are not selling“, což v překladu znamená, že Elon Musk má jít k čertu, protože on, Michael Saylor ani diváci přítomní na přednášce žádný bitcoin prodávat nebudou.

Doporučeno
Policisté zabavili Bitcoiny za více než miliardu korun, ale vlastník peněženky jim odmítá prozradit heslo Policisté zabavili Bitcoiny za více než miliardu korun, ale vlastník peněženky jim odmítá prozradit heslo 7. února 2021 9:24

Musk v uplynulém období způsobil rozruch, když nejdříve oznámil, že společnost Tesla začala bitcoin akceptovat jako platidlo za své elektrické vozy, ale nakonec názor změnil a Bitcoin opět vyškrtl z platebních možností, protože se mu podle vlastních slov nelíbí, kolik energie se spotřebuje na provoz celé sítě.

Domů
Sdílet
Diskuse