Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. června 2021 10:25
Čas čtení 0:49
Richard Bonde

Cena Bitcoinu raketově vzrostla. Opět za to může tweet Elona Muska

Cena Bitcoinu raketově vzrostla. Opět za to může tweet Elona Muska
Zdroj: Getty Images/Yuriko Nakao
NEWS BITCOIN ELON MUSK KRYPTOMĚNY
Uložit Uložené

Bitcoin v neděli odpoledne zaznamenal nárůst ceny o více než 10 procent za 6 hodin. Kryptoměna si drží zvýšenou hodnotu i během pondělí.

Nejznámější a nejhodnotnější kryptoměna v neděli v odpoledních hodinách opět prošla cenovou explozí. V průběhu šesti hodin stoupla její cena z 35 tisíc dolarů na téměř 40 tisíc amerických dolarů. Hodnotu si zatím drží i během dnešního dne.

Pro Bitcoin je v posledních měsících tradicí, že jeho cenou nejvíce hýbou příspěvky na sociální síti Twitter. Identická situace nastala i včera. Ekonomický lídr a ředitel společnosti Tesla Motors Elon Musk tweetl, že jeho automobilka bude možná opět akceptovat tuto kryptoměnu v rámci nákupů jejich vozů.

Doporučeno
Tesla investovala do Bitcoinu 1,5 miliardy dolarů. Automobilka bude akceptovat kryptoměnu jako novou formu platby Tesla investovala do Bitcoinu 1,5 miliardy dolarů. Automobilka bude akceptovat kryptoměnu jako novou formu platby 8. února 2021 18:42

Elon Musk ale ve svém tweetu, kterým odpovídá na další nenávistné poznámky vůči jeho ekonomickému postavení, stanovil jisté podmínky. Musk chce, aby alespoň 50 procent elektrické energie spotřebované na těžbu Bitcoinu pocházelo z čistých zdrojů.

Domů
Sdílet
Diskuse