Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. července 2021 11:08
Čas čtení 0:31
Adam Novosad

V Maďarsku již nejsou povinné roušky, země už naočkovala dostatečný počet lidí

V Maďarsku již nejsou povinné roušky, země už naočkovala dostatečný počet lidí
Zdroj: TASR/Milan Kapusta
NEWS
Uložit Uložené

Nošení roušek však nikdo nebude moci zakazovat, oznámila maďarská vláda.

Maďarsko se dosud řadilo mezi nejrychleji očkující země, a tak vláda Viktora Orbána předem přislíbila, že když se v zemi naočkuje více než 5,5 milionu obyvatel, opatření se výrazně rozvolní. Maďarská vláda proto po překonání této hranice oznámila, že od soboty 3. července v Maďarsku končí povinné nošení roušek, informuje TA3.

Doporučeno
Nechceš se nechat očkovat? Testy si časem budeš muset platit sám, řekl Adam Vojtěch Nechceš se nechat očkovat? Testy si časem budeš muset platit sám, řekl Adam Vojtěch 2. července 2021 18:21

Roušky přestanou být povinné v obchodech i hromadné dopravě. Pravidla se zmírní i v hotelích, restauracích či kulturních akcích, kde bylo dosud vyžadováno potvrzení průkazem o očkováni nebo překonání koronaviru, zatímco od soboty podle nových pravidel nebude vyžadováno jakékoliv potvrzení.

I když nošení roušek nebude povinné, zřejmě se i v Maďarsku stane každodenní součástí života minimálně mezi některými skupinami obyvatelstva. Tamní vláda proto oznámila, že nošení roušek nebude možné v žádných provozovnách zakázat, takže zákazníkovi s rouškou nikdo nemůže nařídit sundat si ji.

Domů
Sdílet
Diskuse