Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. července 2021 v 7:58
Čas čtení 0:40
Ondřej Jarůšek

V těchto čtyřech krajích budou opět tropické teploty, meteorologové varují i před požáry

V těchto čtyřech krajích budou opět tropické teploty, meteorologové varují i před požáry
Zdroj: TASR - Roman Hanc
NEWS PŘEDPOVĚĎ POČASÍ
Uložit Uložené

Rtuť na teploměrech místy vyšplhá až na 33 stupňů Celsia.

Část České republiky ve středu čekají opět tropické teploty. Týkat se to bude zejména Jihomoravského, Olomouckého, Moravskoslezského a Zlínského kraje. Pro ty Český hydrometeorologický ústav vydal výstrahu před vysokými teplotami a hrozícími požáry.

Rtuť na Moravě na teploměrech místy vyšplhá až na 33 stupňů Celsia. Oproti tomu v Čechách bude počasí mírnější a očekávanými teplotami od 22 do 26 stupňů Celsia.

léto
Zdroj: TASR - Roman Hanc

Vysoké teploty představují zátěž pro lidský organismus, meteorologové proto přidávají i několik rad. „Doporučuje se dodržovat pitný režim, zvýšit konzumaci neslazených nealkoholických nápojů, které je vhodné kombinovat s minerálními vodami,“ uvádí ČHMÚ s tím, že by lidé měli také omezit tělesnou zátěž v poledních a odpoledních hodinách.

Kromě toho by lidé neměli rozdělávat oheň v přírodě a zejména v lesích, nevypalovat trávu, neodhazovat cigaretové nedopalky na zem, nepoužívat přenosné vařiče nebo jiné zdroje otevřeného ohně.

Doporučeno
V Anglii nebude nošení roušek povinné a definitivně skončí téměř všechna opatření V Anglii nebude nošení roušek povinné a definitivně skončí téměř všechna opatření 6. července 2021 v 16:37

Tropické teploty zítra vystřídají silné bouřky, které lze podle meteorologů očekávat ve čtvrtek odpoledne a večer a v noci na pátek. Bouřky budou silné, ojediněle i velmi silné bouřky s přívalovými srážkami až 50 mm, kroupami a nárazy větru kolem 90 km/h.

Domů
Sdílet
Diskuse