Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
22. července 2021 8:05
Čas čtení 0:33
Daniel Mikolášik

VIDEO: Rusovi se na jeden nádech podařilo ponořit až do hloubky 131 metrů. Za 4,5 minuty zdolal světový rekord.

VIDEO: Rusovi se na jeden nádech podařilo ponořit až do hloubky 131 metrů. Za 4,5 minuty zdolal světový rekord.
Zdroj: Unsplash/Jeremy Bishop/volně k užití (ilustrační obrázek)
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Bez jakéhokoliv dýchacího přístroje překonal rekord v čase 4 minuty a 33 sekund.

Ruský potápěč Alexej Molchanov vytvořil nový světový rekord ve freedivingu na jeden nádech. Bez jakéhokoliv dýchacího přístroje se mu v čase 4 minuty a 33 sekund podařilo ponořit až do 131metrové hloubky v podmořské díře Dean's Blue Hole na Bahamách, píše portál Deeper Blue.

Doporučeno
Karlos Vémola z nemocnice: Je otázka, jestli se ještě vůbec vrátím, musím poslouchat doktory Karlos Vémola z nemocnice: Je otázka, jestli se ještě vůbec vrátím, musím poslouchat doktory 22. července 2021 8:03

Šlo o soutěžní disciplínu s názvem konstantní hmotnost (CWT), v jejímž rámci potápěč sestupuje s použitím jedné nebo dvou ploutví, přičemž nesmí táhnout žádná vodící lana ani měnit použitou hmotnost. Průběh překonávání rekordu zaznamenaly i vodní kamery. Po celou dobu byl lanem zajištěn o rovnou tyč, aby držel směr a potápěl se rovnou do hloubky.
 
Rekord překonal během čtvrtého dne potápěčské soutěže Vertical Blue 2021. Kromě něj se na soutěži zúčastnili i další potápěči z celého světa. Světové rekordy v jiných freedivingových disciplínách se během aktuálního ročníku soutěže podařilo zdolat i Francouzi Arnaudu Jeraldovi, Slovince Alence Artnikové a Italce Alessio Zecchini.

Domů
Sdílet
Diskuse