Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. července 2021 17:28
Čas čtení 0:49
Ema Stanovská

Evropská unie předstihla USA v počtu očkovaných. V porovnání s jarem jde o překvapivý zvrat

Evropská unie předstihla USA v počtu očkovaných. V porovnání s jarem jde o překvapivý zvrat
Zdroj: TASR/Jakub Kotian
NEWS EVROPSKÁ UNIE KORONAVIRUS OČKOVÁNÍ PROTI KORONAVIRU
Uložit Uložené

První dávku dostalo 58 procent obyvatel EU ve srovnání s 56,5 procentem ve Spojených státech.

Členské státy Evropské unie již podaly více dávek vakcíny proti covidu-19 na 100 lidí než Spojené státy americké. Podle portálu The New York Times probíhá očkování v Evropské unii stálým tempem, zatímco Spojené státy v této oblasti stagnují. 

Podle oficiálních statistik portálu Our World In Data dostalo první dávku 58 procent obyvatel EU ve srovnání s 56,5 procentem ve Spojených státech. The New York Times připomínají, že ještě před několika měsíci byla Evropa v očkování značně pozadu, zatímco Spojené státy „sršely sebevědomím“. Světová zdravotnická organizace vyčítala Evropě „nepřijatelně pomalé“ tempo.

„Úsilí Spojených států však vyvrcholilo v dubnu a očkovací kampaň Evropské unie, která dříve vzbuzovala posměch, začala růst rychleji než v kterékoli jiné části světa,“ píše prestižní portál. „V červenci EU očkovala čtyřnásobně rychleji než USA, což je zvrat, který by byl ještě toto jaro nepředstavitelný.“

Domů
Sdílet
Diskuse