Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. srpna 2021 16:00
Čas čtení 5:24
Ondřej Jarůšek

Šampion KSW Soldić o bitvě s českou MMA hvězdou: Bude to jeden z mých největších zápasů (Rozhovor)

Šampion KSW Soldić o bitvě s českou MMA hvězdou: Bude to jeden z mých největších zápasů (Rozhovor)
Zdroj: se souhlasem KSW
SPORT BOJOVÉ SPORTY KSW
Uložit Uložené

Už 4. září na turnaji KSW 63 čeká fanoušky MMA titulový zápas Roberto Soldić vs. Patrik Kincl. Přečti si před bojem náš rozhovor s chorvatským „Robocopem“.

Do jednoho z nejvýznamnějších zápasů pro české MMA zbývají poslední dny. Domácí bojovník Patrik Kincl totiž už v sobotu 4. září vyzve nebezpečného Roberta Soldiće, šampiona welterové váhy (do 77 kg) největší evropské organizace KSW.

Roberto Soldić je mnohými považován za jednoho z nejlepších, ne-li nejlepšího bojovníka své váhové kategorie mimo UFC, před Patrikem Kinclem tedy stojí opravdu velká výzva.

Redakce REFRESHERu dostala příležitost Roberta Soldiće ohledně blížícího se zápasu vyzpovídat a kromě toho, že nám chorvatský „Robocop“ přiblížil, co od něj můžeme na turnaji KSW 63 očekávat, si s námi popovídal i o svých začátcích, o sparringu s legendárním Georgesem St-Pierrem, ale v neposlední řadě i o své přezdívce. 

Základní informace
Kdy: Sobota 4.9.2021
Kde: KSW 63, Polsko – Varšava
PPV přenos: Živě na oficiálních stránkách KSWMMA.com
Roberto Soldic
Zdroj: se souhlasem KSW
Doporučeno
Profesionální MMA cutman: Jaké nejhorší zranění v oktagonu viděl a měly by se podle něj zavést dopingové kontroly? (Rozhovor) Profesionální MMA cutman: Jaké nejhorší zranění v oktagonu viděl a měly by se podle něj zavést dopingové kontroly? (Rozhovor) 14. srpna 2021 12:26

V sobotu 4. září tě čeká zápas s Patrikem Kinclem. Bude to pro tebe další titulová obhajoba, tak jak se teď pár dní před zápasem cítíš?

Jsem po náročné přípravě trochu vyčerpaný, ale neměl jsem naštěstí žádná zranění a vše šlo podpe plánu. Soustředím se teď jen na zápas a jsem v maximální formě, i když vím, že můj soupeř bude velice nebezpečný.

Připravoval ses na Patrika Kincla v něčem jinak než na předchozí soupeře? Zapojil jsi do přípravy něco speciálního?

Patrik Kincl je komplexní zápasník, ale nejvíc nebezpečný je podle mě na nohách. Trénoval jsme proto s velmi kvalitními postojáři a taky s bojovníky, kteří mají stylem blízko ke karate. Objížděl jsem i různé gymy a trénoval s hodně lidmi, abych byl připraven na každou situaci.

Máš tvrdý úder a tví fanoušky od tebe často očekávají, že své soupeře knockoutuješ. Myslíš, že zvládneš ukončit i Patrika Kincla, který v KSW ještě neprohrál?

Vím, že mi lidi často věří, že soupeře knocktuju a myslí si, že je to pro mě hračka. Každý soupeř je ale nebezpečný a já jsem vždy připraven do toho dát všechno.

Chci na soupeře pořád vyvíjet tlak, když se ale snažím o knockout, tak to nikdy nevyjde, když se ale v zápase soustředím jen na boj a na KO nemyslím, tak ho ukončím. Budu na to mít dost času, pět kol, takže uvidíme, co se stane. Hlavní je pro mě ale výhra, a jestli to bude na zemi, v postoji nebo na body, to už tak důležité není.

Doporučeno
Krvavé rvačky bez rukavic sledují miliony lidí, brutální show se stává novým světovým fenoménem Krvavé rvačky bez rukavic sledují miliony lidí, brutální show se stává novým světovým fenoménem 6. července 2021 8:00
Roberto Soldic
Zdroj: se souhlasem KSW

Sledoval jsi Patrikovy předešlé zápasy? Co považuješ za jeho největší zbraň?

Zbraní má hodně. Má dobré lokty z otočky, dobrý pravý high kick (kop na hlavu, pozn. red.) a spoustu dalšího. Je nebezpečný ve všech situacích, takže ho musím brát velmi vážně.

Vím taky, že je hodně motivovaný, znám totiž ten pocit, když se bojuje o pás. Ten mám nyní já a všichni jdou po mě, chtějí mi ho vzít. Už několikrát jsem ale opasek ubránil a udělám to znovu. A fanoušci by si to neměli nechat ujít.

KSW s tebou a Patrikem Kinclem natočilo zajímavý „mini film“, kde Patrik hraje vyšetřovatele a ty zločince. Jak jste si to natáčení užili?

V zemi, odkud pocházím, je vysoká míra kriminalita, i kvůli tomu jsem se rozhodl přestěhovat a vydat se na dráhu sportu. Rozhodně to není příjemný pocit mít na sobě oranžový vězeňský úbor, ale výsledek se mi líbil.

S Patrikem jsme se na natáčení potkali a trochu jsme si popovídali. Myslím, že jsme si to užili oba. Když bude znovu příležitost, tak bych si to zopakoval.

Patrik říkal, že zápas o titul s tebou pro něj bude největším zápasem kariéry. Je to největší zápas i pro tebe?

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 102640 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Kolik kilo musí Soldić před zápasem shodit
  • Jak začínal s bojovými sporty
  • Proč má přezdívku „Robocop“
  • Co mu po sparringu řekl legendární GSP
Domů
Sdílet
Diskuse