Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. září 2021 16:00
Čas čtení 2:52
Radim Šlechta

Češi přicházejí s první značkou cirkulárního oblečení. První kolekci pokřtí na Slou Days už 17. září

Češi přicházejí s první značkou cirkulárního oblečení. První kolekci pokřtí na Slou Days už 17. září
Zdroj: Nilmore
MÓDA
Uložit Uložené

Na oblečení se bude nahlížet jako na lahve od piva. S Mikulášem Hurtou z Nilmore jsme se bavili o cirkulární ekonomice.

Jak žít na planetě, kterou nebudeme svou existencí zatěžovat? Tuto otázku si dost možná klade velká část z nás a snad každý podniká určité kroky k tomu, aby svým činěním dělal z prostředí, ve kterém žijeme, místo, které bude sloužit i dalším generacím nejen lidí, ale i ostatních – živých či neživých – bytostí. 

Nezáleží na tom, zda se člověk rozhodne třídit odpad, nakupovat v bezobalových obchodech nebo se třeba vydá na akci neziskovky, která aktivně uklízí města i přírodu. Každý krok se počítá. Důležitou změnu by mohla přinést tzv. cirkulární ekonomika, díky níž se změní náš pohled na to, jak věci používáme a co s nimi děláme poté, co nám doslouží. 

Nilmore
Zdroj: Nilmore

Ve snaze zařadit použité věci do oběhu přichází internetový obchod Nilmore s novou kolekcí cirkulární módy. Snaží se o to, aby se jejich oblečení nestalo na konci svého života jen prostým odpadkem, ale aby mohlo dělat radost dalším lidem.

Na svém e-shopu tento týden spustili prodej prvních cirkulárních kousků, které by měly tyto změny odstartovat.. Kolekci představí 17. září společně s návrhářkou Kamilou Boudovou na eventu SLOU DAYS. 

Nilmore
Zdroj: Nilmore
Domů
Sdílet
Diskuse